Input your search keywords and press Enter.

Dobro se dobrim vraća! – Dobre zelene vijesti iz Eko parka Ombla u Mokošici!
Stiže nam ovih dana pred Božić dugo očekivana nova kamena fontana- dar Kamenoklesarske tvrtke KGM iz Čibače u vlasništvu gospara Frana Di Ceglia!
Hvala puno na ovom predivnom Božićnom poklonu!
Prošli petak smo saznali prekrasnu vijest – stiže nam u Eko parku U Mokošici na dar uskoro (pred Božićne Blagdane) nova kamena fontana – Vimbula. Kamenu fontanu nam daruje Kamenoklesarska radnja KGM iz Čibače u vlasništvu gospara Frana di Ceglia. Zahvaljujemo gosparu Franu di Cegliu i svima u KGM, Čibača što su nam pomogli da djeca i mladi Mokošice imaju lijepu kamenu fontanu u Eko parku Ombla u Mokošici iz koje će ponovo moći piti vodu. Djeci i mladima je potrebna pitka voda u Eko parku s obzirom da se u blizini nalaze još 3 dječja igrališta!
Svi smo u udruzi jako sretni s obzirom da su djeca i mladi Mokošice već preko godinu dana bez pitke vode odnosno kamene fontane. Prvu kamenu fontanu Vimbulu nam je poklonio ACMT 2006. a ista je postavljena uz Valentinovo 14. veljače 2006. Tijekom proteklih godina (od 2006 do 2015) kamena fontana je nekoliko puta lomljena od vandala da bi se početkom 10 mj. 2016 namjerno slomila u kasnim noćnim satima!
Tijekom protekle godine i 2 mjeseca koliko smo bili bez fontane u Eko parku, otvoreno smo pisali i govorili kako se treba čim prije treba postaviti za djecu i mlade Mokošice nova kamena fontana u Eko parku. Obraćali smo se i Gradu Dubrovniku ali nam je rečeno da fontana nije u proračunu za ovu godinu te da trebamo čekati slijedeću godinu.
Kako je prva kamena fontana Vimbula napravljena 2005. u Kamenoklesarskoj radionici KGM Čibača početkom ovog ljeta obratili smo se za pomoć KGM i vlasniku gosparu Franu di Cegliu oko nove kamene fontane na što je odmah pristao i odlučio je pokloniti za svu djecu i mlade Mokošice.
Što reći nego da smo svi sretni i zadovoljni što se ova priča o kamenoj fontani Vimbuli za Eko park u Mokošici lijepo završila i to upravo u mjesecu prosincu – mjesecu darivanja.
Još jednom zahvaljujemo vlasniku KGM Čibača gospar Franu Di Cegliu i svim djelatnicima KGM-a na ovoj lijepoj gesti za djecu i mlade Mokošice!

Dobro je činiti dobro!

Predsjednica:
Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)