Input your search keywords and press Enter.

Uskoro Good Food Festival Dubrovnik 2015.

Drugi po redu Good Food Festival Dubrovnik, trajat će četiri dana, bit će održano ukupno sedamnaest različitih događanja – od kojih ističemo jedan sajam, 8 radionica, 4 razlićita večernja događanja, a sve uz sudjelovanje 3 hotela, 5 wine barova i 28 restorana iz cijelog grada.

Četiri dana programa, probrane namirnice, nagrađena vina, gostujuće kuhinje, poznati hrvatski i inozemni chefovi, zajednički će kreirati bogati program drugog izdanja Good Food Festivala. Pripremanje specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, i programi poput „Večere s poznatim chefom“, radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth tooth map“ – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španjolskog grada Gijon i slovenske pokrajine Gorenjska, te druga iznenađenja oduševit će svakog posjetitelja. Filmofili će uživati u filmskim naslovima – za vrijeme trajanja Good Food festivala prikazat će se film Indijski začin na francuski način, kao i premijerni naslov „Burnt – Paklena kuhinja“ u suradnji s Kinematografima Dubrovnik. Good Food Festival 2015. započinje tradicionalnom  humanitarnom  manifestacijom „Dubrovačak trpeza“, prvog dana odvijanja festivala – u četvrtak 22. listopada od 11 do 12 sati.

Tijekom sva četiri dana služit će se posebni meniji po promotivnoj cijeni od 100 kn u dvadeset i osam dubrovačkih restorana, a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske.

Na Brsaljama će se održati Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača iz Hrvatske i raznoliku ponudu.. Od četvrtka do nedjelje na rasporedu su i radionice izrade tradicionalnih slastica u Deši, na kojima će zainiteresirani moći naučiti kako peći pandišpanj (tradicionalni dubrovački kolač od festa), te kontonjatu, mantalu, arancine i bruštulane mjendule. „Dubrovanik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi filmske naslove s temom hrane. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje. U restoranima Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua, Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar, Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Ragusa2, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama.

Pridružite nam se i uživajte u jesenskim bojama i mirisima, sve uz probrane delicije i vrhunske kapljice – dođite na Good Food Festival Dubrovnik 2015!

Odjel za odnose s javnostima, Turistička zajednica grada Dubrovnika

Brošura: Good Food Brošura

Program: Good Food Program

Foto: Dubrovniknet

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *