Input your search keywords and press Enter.

UNIDU MENGA – besplatne menstrualne potrepštine na Sveučilištu u Dubrovniku

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku započinje provedbu projekta “UNIDU MENGA” kojim se osiguravaju besplatne menstrualne potrepštine za studentice. Cilj projekta je podići
svijest o važnosti menstrualnog zdravlja žena, ukloniti sram i stigmu oko pojma menstruacije te osigurati besplatne potrepštine.

Besplatne menstrualne potrepštine nalaze se u dispenzerima postavljenima u ženskim sanitarnim čvorovima na četiri mjesta; u Sveučilišnom kampusu (Branitelja Dubrovnika 41), zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju (Lapadska obala 7), sveučilišnoj zgradi na adresi Ćira Carića4 te u Studentskom domu.

Projekt se nastavlja predavanjem o važnosti menstrualnog zdravlja koje će održati specijalizantica ginekologije i opstetricije dr. med. Petra Kojan u Studentskom domu, četvrtak 12. svibnja 2022. u 16:30 sati.

Dubrovački Studentski zbor ovim uključuje Sveučilište u Dubrovniku u nacionalni projekt kojegslijede i ostala sveučilišta u Hrvatskoj kako bi osigurala higijenske potrepštine te kako bi podiglirazinu osviještenosti i razinu menstrualnog znanja.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku također želi potaknuti lokalnu i regionalnusamoupravu na slične poteze u odgojno-obrazovnim institucijama.

unidu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)