Input your search keywords and press Enter.

UNICEF: Svjetski dan djece, 20. studeni

Svjetski dan djece obilježit će se u ponedjeljak, 20. studenog.

 

Tog je dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta – globalna potvrda da su dječja prava ljudska prava koja zaslužuju jednaku zaštitu. Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju jamčiti svakom djetetu, a do danas ju je potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti.

I ove će se godine, mnogi gradovi diljem Hrvatske pridružiti simboličnom obilježavanju Svjetskog dana djece i na taj način građane Republike Hrvatske podsjetiti na važnost zaštite i promocije dječjih prava.

Gradovi će tako odabrane lokacije osvijetliti u plavu boju pa će primjerice, Most dr. Franje Tuđmana i Mala Onofrijeva fontana u Dubrovniku biti obojani u plavo.

U večernjim satima posjetite navedene lokacije te podržite inicijativu. UNICEF ima želju okupiti fotografije institucija, zgrada i spomenika koji će se uključiti pa bi cijenili ako biste bili voljni podijeliti svoje fotografije i video uratke s njima, ako je moguće do utorka, 21. studenog u prijepodnevnim satima. 

Fotografije im možete slati na: Facebook, Twitter, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)