Input your search keywords and press Enter.

Umrežimo se – protiv korupcije!

Predstavnici Udruge DOBRA dijelili su građanima u Dubrovniku brošuru „Korupcija i klijentelizam na lokalnoj razini“ i druge slične materijale nastale u okviru projekta “Umrežimo se – protiv korupcije!“.

Brošuru u elektronskom obliku možete pronaći na poveznici: http://protivkorupcije.udd.hr/wp-content/uploads/2016/02/Bros%CC%8Cura.pdf

Građani su imali priliku doznati više informacija o projektu i pitanjima vezanim uz projektne teme. Tako su s predstavnicima Udruge diskutirali o pitanjima korupcije, javne nabave, transparentnosti javne uprave, pravu na pristup informacijama. Također su kroz ispunjavanje anketnog upitnika o korupciji sudjelovali u inicijativi „Evo što građani misle!“ , kojom se želi utjecati na poboljšanje učinkovitosti javne uprave i skrenuti pažnja na djelatnika na važnost transparentnog i dobrog upravljanja.

Anketu možete preuzeti na adresi: https://goo.gl/forms/0D2mqgkq8HWFPS0i2

Aktivnosti su to projekta “Umrežimo se – protiv korupcije!” koji se provodi se u partnerstvu Udruge za demokratsko društvo iz Zagreba, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga. Cilj je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)