Input your search keywords and press Enter.

Uklonite s Lokruma opasne salonitne cijevi te ružno betonsko zdanje

Zeleni Forum, Udruga ‘Klub prijatelja Lokruma’ i Zeleni telefon Eko Fon, uputili su otvoreno pismo na adresu Ministartva zaštite okoliša i energetike RH, Okolišnoj inspekciji RH, Zagreb:

Kada će se ukloniti opasne salonitne cijevi te ružno betonsko zdanje (nekadašnji javni wc) kod maslinika u Rezervatu Lokrum?

To se pitaju i naši brojni Lokrumaši posljednjih mjeseci preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850… Zaljubljenici Lokruma se čude kako isti još nisu uklonjeni od odgovornih službi Grada, Rezervata i Okolišne inspekcijske službe RH.
Dijelimo ljutnju i negodovanje naših sugrađana, zaljubljenika Lokruma s obzirom da smo gotovo više od 20 godina svako malo apelirali ispred našeih ekoloških udruga posebno udruge Kluba prijatelja Lokruma (osnovane 1998) na odgovorne institucije da se ovo betonsko jako ružno zdanje ukloni (reciklirira), opasne salonitne cijevi zbrinu, a na tom mjestu posade nova autohtona stabla.
Inače u zadnje vrijeme dobijamo puno primjedbi građana Lokruma i turista kako je Lokrum prilično hortikulturno zapušten posebno Botanički vrt te se sve više komercijalizira.
Isto tako smo dobile dojave Lokrumaša kako je more nanijelo dostala smeća posebno plastike i stiropora oko Skalice i Bočine te sa južne strane otoka, zatim kako predio oko tvrđave Royal nije lijepo uređen te da se u zelenom labirintu unutar Maksimilajnova samostana opet pojavio šimširov moljac što nije dobro ako se proširi na obližnju „Zvijezdu“ koja je prepuna šimšira!
Molimo za Vašu žurnu reakaciju.

Predsjednica Kluba prijatelja Lokruma: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.