Input your search keywords and press Enter.

Udruga Životna linija: Svečanost dodjele nagrade “Životna linija”

U prostorijama HZJZ (Rockefellerova 7, Zagreb) organizira se u utorak, 16. svibnja 2023. godine dodjela nagrade ”Životna linija” medijskim djelatnicima koji odgovorno izvještavaju o suicidu i najbolje doprinose prevenciji suicida i depresije. Finalna svečanost dodjele počinje u 14:15 sati, a prije toga održat će se edukacijski program.

Članovi Odbora za izbor dobitnika nagrade ”Životna linija” izdvojili su na osnovi zbirke objava (clipping) i medijske analize popis deset medijskih djelatnika nominiranih za nagradu (navedeni abecednim redom):
Romana Kovačević Barišić (Večernji list), Kristina Filičić (Dubrovački vjesnik), Helena Mostarkić Gobbo (Glas Istre), Ljerka Bratonja Martinović (Novi list), Damir Pilić (Slobodna Dalmacija), Lada Novak Starčević (Jutarnji list), Suzana Lepan Štefančić (Večernji list), Silvana Uzinić (Slobodna Dalmacija), Vanja Vesić (Novi list), Melita Vrsaljko (Faktograf.hr)
*uz autore su navedeni mediji u kojima su objavljeni članci na temu suicida.

Osim pobjednika i nominiranih, svi ostali medijski djelatnici koji dođu na dodjelu dobit će zahvalnice. Event uključuje organizirani besplatni ručak za sve sudionike i pauze za kavu.


Ugledni zagrebački umjetnik Lazer Rok Lumezi izradio je nagradu “Životna linija”. Radi se o vrhunskom i unikatnom umjetničkom djelu oblikovatelja nakita, od pozlaćenog drva s metalnim komadićima srebra s plavim emajlom, koji je emajlirao Tomislav Muhić. Fotografija nagrade nalazi se u privitku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.