Input your search keywords and press Enter.

Udruga ugostitelja Dubrovnik

Prenosimo priopćenje Ante Vlašića, predsjednika Udruge ugostitelja Dubrovnik (u nastajanju):

Dana 21.03.2017. godine održana je osnivačka skupština Udruge ugostitelja Dubrovnik kao krovne organizacije koja u svoje članstvo okuplja i obrtnike i trgovačka drustva. 

Već duže vrijeme prepoznajemo potrebu za osnivanjem Udruge koja za svoju svrhu i cilj ima okupljanje i zaštitu prava i interesa svojih članova, fizičkih i pravnih osoba, koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na području Grada Dubrovnika, a i šire.  

Svojim djelovanjem Udruga će kontinuirano raditi na komunikaciji sa svim čimbenicima u odlučivanju kao i sa javnosti. Cilj je upoznati ih sa svim izazovima s kojima se danas susreću ugostitelji, kao i ostali u realnom sektoru, u obavljanju svoje djelatnosti. 

Smisao udruživanja jest da se interesna skupina okupi i zajedničkom snagom komunicira i argumentirano raspravlja u nastojanju da se izbjegne jednostrano donošenje  značajnih odluka koje bi mogle dugoročno negativno utjecati na poslovanje jedne od najvažnijih industrija RH. Ugostiteljstvo, kao sastavni dio gospodarstva i turizma, iznimno je bitno kako za proračun i njegove prihode, tako i za imidž Republike Hrvatske osobito u kontekstu turističke destinacije. Indikativno je da se ova Udruga osnovala u gradu Dubrovniku koji predstavlja sinonim za vrhunsku turističku destinaciju. 

Usluga koju nudimo turistima i našim sugrađanima uvelike utječe na ukupnu percepciju Hrvatske, pa je stoga nužno da se okruženje u kojem radimo i živimo učini prihvatljivim za što uspješnije poslovanje. Održavanje razine kvalitete objekata, usluga i proizvoda osnova je za uspješno prezentiranje naše djelatnosti. Kooperanti i proizvođači koji kroz naš kanal distribucije osiguravaju svoju egzistenciju također su nam bitni, da i njihova opstojnost poslovanja osigura dugoročnu nesmetanu opskrbu naših objekata kvalitetnim autohtonim proizvodima.

Zadovoljan gost mora biti jedina garancija održivosti našeg poslovanja!

Na osnovi svega navedenog udružili smo se u nastojanjima da kroz dobru komunikaciju i partnerski odnos sa svim razinama vlasti zajednički donosimo odluke koje stvaraju što kvalitetnije poslovno okruženje i gospodarski rast. 

Na osnivačkoj skupštini donesena je odluka da će prvih šest mjeseci udrugu voditi predsjednik Ante Vlašić (predsjednik strukovne grupe ugostitelja pri Županijskoj Gospodarskoj komori) sa dopredsjednicima Nikolinom Farčić (predsjednicom Ceha ugostitelja) i Mislavom Garmazom, te tajnicom Udruge Dubravkom Škurla. 

U Predsjedništvo su izabrani: Niko Grljević, Maro Hajdarhodžić, Erih Kolak, Marijo Lapačina, Alisa Nenadić, Miho Obradović, Ana Obrvan, Alen Perišić, Toni Rilović, Ivica Tolja i Damir Tursunović.

Ovom prilikom želimo prenijeti poruku svim našim kolegama da naša Udruga ne radi razliku između „velikih“ i „malih“, između „bitnih“ i „nebitnih“, već se zalaže i radi na jedinstvenom cilju osiguranja uvjeta za bolje sutra.

Stoga, pridružite nam se jer ste svi dobrodošli!

 

Udruga ugostitelja Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *