Input your search keywords and press Enter.

Udruga Slatki život obilježava Svjetski dan dijabetesa

Svjetski dan šećerne bolesti, 14. studeni, obilježava se i kao Dan Ujedinjenih naroda. Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 20. prosinca 2006. godine prihvatila Rezoluciju Ujedinjeni protiv dijabetesa, koja prepoznaje šećernu bolest kao “kroničnu, ozbiljnu i skupu bolest, povezanu s teškim komplikacijama čije posljedice ugrožavaju obitelji, države i cijeli svijet”.

Svjetski dan dijabetesa za razdoblje 2014. – 2016. godine obilježava se uz poruku odabranu od Međunarodne Dijabetičke Federacije kao “Zdrav život i dijabetes”.

Već tradicionalno u našem Gradu kroz razne manifestacije obilježavamo ovaj dan, a s ciljem upozorenja naših sugrađana na opasnost od neotkrivene i neregulirane šećerne bolesti. Stoga pozivamo Vas pridružite se:

AKCIJI MJERENJA ŠEĆERA U KRVI I TLAKA ISPRED PALAČE SPONZA dana 14. studenog (ponedjeljak) od 10.00 – 12.00 sati. Organizirat ćemo javno mjerenje šećera u krvi i tlaka za naše sugrađane i goste. ČLANOVI UDRUGE U SURADNJI S UČENICIMA OŠ MARINA GETALDIĆA ispred Luže i na Stradunu plavim balonima pravit će krugove i dijelit letke. RADIONICA ZA ČLANOVE UDRUGE SLATKI ŽIVOT u dvorani Zavoda za javno zdravstvo DNŽ 14. studenog (ponedjeljak) u 17 sati na temu: “Abbott Diabetes Care- Pouzdan partner pacijentima na inzulinskoj terapiji” “Pravilno korištenje uređaja za samokontrolu glukoze u krvi”

Plavi krug znak je jedinstva globalne dijabetičke zajednice kao odgovora na pandemiju šećerne bolesti. Naš izbor nije ne činiti ništa. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, broj oboljelih od dijabetesa gotovo se učetverostručio od 1980. godine do danas, pa tako danas u svijetu od dijabetesa boluje oko 422 milijuna ljudi, a očekuje se da će se taj broj udvostručiti u sljedećih dvadeset godina.

I ove godine na našu inicjativu, uz pomoć Grada Dubrovnika, uključit će se dekorativna rasvjeta Straduna u plavoj boji u razdoblju od 12. – 14. studenog 2016. godine, čime ćemo se pridružiti mnogobrojnim gradovima u svijetu koji na ovaj način potiču građane na podizanje svjesnosti o opasnostima koje nosi dijabetes.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *