Input your search keywords and press Enter.

UDRUGA P.I.N.K LIFE DONIRALA APARAT ZA LIMFNU DRENAŽU OPĆOJ BOLNICI DUBROVNIK

Jučer je Općoj bolnici Dubrovnik održana primopredaja aparata za limfnu drenažu. Sredstva za kupnju ovog aparata osigurao je Valamar Riviera d.d., te time pomogao Udruzi P.I.N.K. life u akciji prikupljanja sredstava za kupnju aparata za limfnu drenažu. Udruga P.I.N.K. life svojim radom nastojati poboljšati kvalitetu života osoba koje boluju od malignih bolesti, osoba starije životne dobi, kao i djece bez adekvatne roditeljske skrbi, a ovu akciju Udruga je započela 01. ožujka sa željom prikupljanja sredstava za kupnju ovih prijekopotrebnih aparata. Aparat za limfnu drenažu potreban je za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke.

Humanitarna akcija Udruge P.I.N.K. life za kupnju aparata za limfnu drenažu, potrebnih za liječenje limfedema, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, započela je 01. ožujka 2018., a ovo je peti aparat koji Udruga donira. Do sada su donirani aparati KBC-u Zagreb, Općoj bolnici Varaždin, Klinici za tumore, te KB Dubrava. U Općoj bolnici Dubrovnik aparat je dočekan s velikim oduševljenjem te je održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali zamjenik ravnatelja bolnice dr. Mario Wokaunn, saborska zastupnica Sanja Putica, voditeljica Odjela fizikalne i rehabilitacijske medicine dr. Margareta Pitlović Bačić, glavni fizioterapeut Mirsad Đanović, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić i predsjednica udruge P.I.N.K. life Nives Moric, a na primopredaji su bili prisutni i direktor regije Dubrovnik Valamar Riviere Tomislav Dumančić, članice Udruge P.I.N.K. i osoblje Opće bolnice Dubrovnik.

Aparati za limfnu drenažu potrebni su za liječenje limfedeme, jedne od komplikacija liječenja karcinoma dojke, koji značajno narušava kvalitetu života pacijenta. Limfedem nastaje kao posljedica odstranjenja limfnog tkiva iz pazuha ili zračenja pazuha ili dojke što mijenja sustav limfne drenaže iz ruke, pazuha i dojke. Obično se javlja unutar 2-3 godine nakon učinjenog liječenja. Može nastati i kao posljedica širenja maligne bolesti limfnim sustavom, ali i kao posljedica infekcije.

“Uređaj nam je vrlo koristan i koristit će nam u liječenju u prvom redu pacijentica oboljelih od karcinoma dojke, ali i ostalih pacijenata s limfademom te drugih pacijenata s karcinomima. Vrlo je koristan u smislu prevencije i liječenja različitih stanja”, objasnila je dr. Pitlović Bačić, a glavni fizioterapeut Đanović nadodao je “Ovo je jedan od trenutno najmodernijih i tehnički najboljih aparata u liječenju limfaderma tako da će on uvelike pomoći našim pacijentima. Oni su u posljednjih 15-ak dana već mogli isprobati aparat i stigle su nevjerojatne pohvale. Svakako, aparat će i nama, fizioterapeutima, jako pomoći u radu”.

 

 

Sredstva za kupnju ovog aparata osigurala je grupacija Valamar Riviera d.d., te time uvelike pomogla Udruzi P.I.N.K. life u akciji prikupljanja sredstava za kupnju aparata za limfnu drenažu.

„Početkom ožujka pokrenule smo akciju, a želja nam je bila da svojim donacijama obuhvatimo što veći broj korisnika na području cijele Hrvatske. Ovim putem zahvaljujem grupaciji Valamar Riviera d.d. koji su nam osigurali sredstva za kupnju ovog aparata i saborskoj zastupnici Sanji Putici, koja je pokrenula inicijativu da ovaj peti aparat ide upravo Općoj bolnici Dubrovnik. Godišnje od karcinoma dojke oboli oko 2.500 žena, a umre njih oko tisuću, stoga i dalje moramo raditi na osvješćivanju o važnosti preventivnih pregleda i smanjenju stope smrtnosti. Kao Udruzi želja nam je u slijedećih godinu do dvije organizirati takve akcije gdje bismo onima koji su u procesu liječenja što više pomogli da ne moraju putovati u drugu županiju, odnosno drugu bolnicu kako bi obavili fizikalnu terapiju“ , istaknula je Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)