Input your search keywords and press Enter.

Udar na bikinije i gola muška torza

Hrvatski turistički biser ih ne želi na svojim ulicama

Na sjednici dubrovačkog Gradskog vijeća u ponedjeljak su usvojene izmjene Odluke o komunalnom redu kojima je omogućeno kažnjavanje svih koji povijesnom jezgrom hodaju ”u kupaćem kostimu, bez odjeće ili dijela odjeće”, a usvojen je i rebalans proračuna od 78 milijuna kuna pa dubrovački proračun za ovu godinu iznosi 530 milijuna kuna.

Izmjenama Odluke o komunalnom redu, komunalnim redarima omogućeno je kažnjavanje turista koji su neprimjereno odjeveni na javnim površinama u povijesnoj jezgri Dubrovnika.

Zamjenik gradonačelnika Željko Raguž istaknuo je kako će na ulazima u gradsku jezgru biti postavljene obavijesti, te kako će kazne za hodanje povijesnom jezgrom ”u kupaćem kostimu, bez gornjeg ili donjeg dijela odjeće” iznositi tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta.

”Što se tiče golotinje, o tome je bilo riječi dosta već ranije. Bio je veliki broj i novinskih članaka i komentara naših ljudi iz grada koji smatraju kako je neprimjereno da se turisti povijesnom jezgrom šetaju neprikladno odjeveni. Ako se u crkve i muzeje ne može ulaziti neprikladno odjeveni, a povijesna jezgra jest svojevrsni muzej, onda držimo da nije prikladno ni da tako turisti šetaju Stradunom. Na glavnim punktovima će biti postavljene obavijesti, a kazne su tisuću kuna, odnosno 500 kuna na licu mjesta”, rekao je Raguž.

U vezi s rebalansom proračuna pročelnica Upravnog odjela za financije Grada Dubrovnika Anita Burić je rekla da je riječ o tzv. konsolidiranom pročunu koji uključuje i sve proračunske korisnike. Od iznosa od 78 milijuna kuna na novi kredit za groblje Dubac otpada 40 milijuna kuna, a od 37 millijuna kuna, 25 milijuna je višak sredstava Grada iz 2015. godine, dok je 12 milijuna kuna višak koji su prenijeli proračunski korisnici, odnosno tvrtke i ustanove u kulturi u vlasništvu Grada.

Sjednica je prekinuta nešto prije 21 sat, a nastavak je sutra u 16 sati.

HINA/jutarnji.hr
foto:Nikša Duper

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)