Input your search keywords and press Enter.

Učenje učenja: Primarna potreba suvremenog obrazovanja

Pozivamo vas na predavanje UČENJE UČENJA – PRIMARNA POTREBA SUVREMENOG OBRAZOVANJA kojeg će održati Maja Jerčić, diplomirana pedagoginja.

 

Predavanje će se održati u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik Sveučilišta u Zagrebu, Don Frana Bulića 4 u subotu, 6. svibnja 2017. g. u 18 sati.

Današnja su djeca uronjena u more informacija koje su dostupne, servirane i mnogobrojne. Ono što im nedostaje je sposobnost selekcije, obrade, interpretacije i upotrebe tih informacija, odnosno – sposobnost učenja. Problem do izražaja najviše dolazi u okviru školskog učenja, učenici se ”hrvaju”  s tekstom nastojeći ga razumjeti, u nedostatku strategija za kvalitetno učenje, pribjegavaju učenju napamet. Isto ih umara jer je neučinkovito, te ih čini nezadovoljnima jer je besmisleno. Koji je položaj učenja danas, što znači kvalitetno učenje, kako naučiti učiti, te zašto je učenje učenja postalo oblik nove pismenosti, teme su ovoga izlaganja. 

Maja Jerčić završila je pedagogiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Godinama se bavi proučavanjem učenja, čitanja i razvoja čitalačkih navika, kreativnosti, motivacije, kritičkog mišljenja i utjecaja medija.

Kao odgovor na rastuće nezadovoljstvo koje djeca i mladi osjećaju prema učenju i školi, razvila je program čiji je cilj razvijanje kompetencija potrebnih za samostalno i kvalitetno učenje – Učimo učiti.

Program Učimo učiti namjenjen je školarcima, roditeljima i nastavnicima, a provodi se kroz radionice. Misija programa je da uvjerava, tvrdi, propagira i inzistira kako je učenje predivna, zabavna, kreativna i logična igra. U sklopu programa nastale su (i još uvijek nastaju) različite metode učenja koje olakšavaju razumijevanje sadržaja.

Osim Učimo učiti, autorica je i programa Pametno korištenje medija, čiji je cilj osvješćivanje medijskog utjecaja i razvijanje aktivne, produktivne i osviještene interakcije s medijskim sadržajima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *