Input your search keywords and press Enter.

Učenje o boji na primjeru djela Naste Rojc u Maloj stvaraonici

Edukativno-likovni program Mala stvaraonica održat će se u subotu, 28. ožujka u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, a inspiracija za još jednu radionicu bit će ponovno izložba Kritička retrospektiva velike slikarice Naste Rojc.

Ovoga puta, mali umjetnici na radionici će se baviti osnovnim likovnim elementom slikanja – bojom. Proučavat će njena fizička svojstva i dimenzije, istraživat će različite podjele boja, kao i odnose među njima. Na Nastinin slikama proučavat će i način nanošenja boje na podlogu koji daje specifičan likovni karakter slici, a kroz više likovnih zadataka dotaknut će se svega naučenog, te na kraju primijeniti saznanja pri stvaranju zajedničke slike.

Kreativne radionice pod nazivom Mala stvaraonica prate izložbeni program galerije i namijenjene su djeci od 7 do 11 godina. Odvijaju se svake druge subote s drugom tematikom, u terminu od 11:00 do 12:30 sati u prostorima Umjetničke galerije Dubrovnik, a voditeljica je povjesničarka umjetnosti Maris Stanović.
Na svaku se radionicu potrebno prijaviti unaprijed, najkasnije do petka do 12:00 sati prije radionice i to na email adresu: edukacija@ugdubrovnik.hr. Više informacija možete potražiti na web stranicama Umjetničke galerije Dubrovnik.

Radno vrijeme: svaki dan, osim ponedjeljka, od 10 – 16 h

Veselimo se Vašem dolasku!

Umjetnička galerija Dubrovnik