Input your search keywords and press Enter.

Oglasili se iz Ministarstva turizma u vezi onečišćenja pod Petkom

Gđa Jadranka Šimunović javila nam je da je stiglo priopćenje iz Ministarstva turizma RH u svezi fekalija koje se već mjesecima izlijevaju ispod V. i M. Petke:

Ministarstvo turizma zaprimilo je predstavku predstavnika ekoloških udruga Eko centar Zeleno Sunce i Club prijatelja Lokruma od 27. travnja 2016. godine u kojoj nas informiraju o problemu vezanom uz fekalno onečišćenje u radijusu od 300 metara s južne strane predjela grada Dubrovnika – Lapada, ispod Male i Velike Petke. Takova situacija traje već sedam mjeseci, nitko od nadležnih nije reagirao, iako su Udruge i građani reagirali. Smrad se širi iz mora te su zbog zagađenja ugroženi životi i zdravlje ljudi te biljni i životinjski svijet, kako je navedeno.
Vjerujemo da ste svjesni problema, opasnosti i antipromidžbe koje onečišćenja okoliša uslijed neriješene kanalizacije mogu izazvati, kao i ogorčenje domaćeg stanovništva i gostiju koji su došli na odmor.
Sukladno navedenome molimo da zajedničkom suradnjom poduzmete žurne mjere u okviru svojih
nadležnosti da se problem kanalizacije hitno riješi na zadovoljstvo domaćeg stanovništva i turista te da se očitujete vezano uz gore navedeno gospođi Jadranki Šimunović, predsjednici Udruge i nama na znanje.

S poštovanjem,
POMOĆNICA MINISTRA
Olivera Shejbal

ministarstvo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)