Input your search keywords and press Enter.

U Veloj Luci završila višednevna manifestacija Stajun od lumblije

Upravo je završeno četvrto, posebno izdanje najmirisnije i najslađe manifestacije „Stajun od lumblije“, koja je i ove godine u Veloj Luci održana s ciljem njegovanja tradicije izrade slatke delicije lumblije i svisvetskih običaja vezanih uz nju. Zbog trenutne epidemiološke situacije organizatori događaja, Turistička zajednica, općina Vela Luka i udruga maslinara Vela Luka manifestaciju su odlučili održati na drugačiji način, preko radijskih postaja i društvenih mreža, a kako saznajemo nova dimenzija ove gastro manifestacije sjajno je prihvaćena kod njihovih mještana.

Središnji i najiščekivaniji dio „Stajuna od lumblije“ u sklopu kojeg se Luške domaćice natječu u izradi omiljenog kolača, ove je godine prebačen virtualno, a pitate se kako? Zahvaljujući “Prvom međunarodnom  virtualnom natjecanju u izradi lumblije“ društvene mreže preplavljene su prekrasnim fotografijama lumblija. Maštovite i kreativne domaćice svoje su lumblije prezentirale u jesenskom ozračju svaka na svoj originalan način, a najuspješnija u tome bila je Tamara Frlan, koja je s najvećim brojem oznaka „sviđa mi se“  zasluženo odnijela pobjedu u Prvom međunarodnom virtualnom natjecanju izrade lumblije. Na nesvakidašnjem „online“ natjecanju sudjelovalo je 40 natjecatelj/ica, što je ujedno i najveći broj sudionika do sada, a zahvaljujući drugačijem izdanju na manifestaciji su imali priliku sudjelovati i Velolučani koji se trenutno nalaze izvan rodnog mjesta, a unatoč fizičkoj udaljenosti njeguju svoju tradiciju i običaje.

“ Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovogodišnjem posebnom izdanju Stajuna od lumblije. Nadamo se da se iduće godine “Stajun od lumblije” održati u klasičnom izdanju, uz druženja, pjesmu, radionice, degustacije i natjecanje za “Zlatnu lumbliju” Vele Luke. Vjerujemo da će ovogodišnja manifestacija i prezentacije lumblija ponukati neke da po prvi put naprave svoju lumbliju, jer nema ljepšeg i toplijeg doma od onog koji miriše na ovu tradicionalnu slasticu.” – poručuju organizatori.

Općina Vela Luka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *