Input your search keywords and press Enter.

Folklorni ansambl Linđo prošle je godine obilježio punih pet desetljeća uspješnog djelovanja, a ovo ljeto slavimo pedeset godina njihovih nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Svečani koncert tim povodom, na kojem će nastupiti Linđovci svih generacija, na programu je u utorak, 12. srpnja u 21:30 sati ispred crkve sv. Vlaha.

Svečani će koncert započeti upravo „Linđom“ s mladim lijeričarem Marijom Lalom, pra praunukom glasovitog vođe Nikole Lale Linđa, lijeričara iz Petrače u Župi dubrovačkoj, po kojem je ovaj ples i ansambl dobio naziv. Na programu će se naći plesovi iz Zaprešića, Međimurja, Baranje, Slavonije, zatim bunjevački te šokački plesovi, Vrličko kolo i druge glazbene točke, popraćene i klapskom pjesmom. Uz današnje članove ansambla, mlade koji predstavljaju budućnost Linđa, nastupit će i veterani svih generacija.

Nakon svečanog obljetničkog koncerta, kojim Linđo 12. srpnja u 21:30 sati otvara folklorni program 67. Igara, uslijedit će i njihovi tradicionalni nastupi na taraci tvrđave Revelin i to 20. i 28 srpnja te 7. i 12. kolovoza 2016.

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su u online prodaji, te na blagajni u prizemlju Festivalske palače na adresi Od Sigurate 1 i u kulturno-informativnom centru u Luži. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije ostvaruju popust od 30%.

Luko Brailo_LINDJO – DLJI 50 – 2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)