Input your search keywords and press Enter.

U subotu zeleni otok u Mokošici

Otvoreni eko apel iz Mokošice komunalnim službama Grada i Mokošice:

Zatrpali sinoć zeleni otok u Mokošici u Ulici između dolaca kod velikog rogača, odbačenim kućnim otpadom iz WC-a… umjesto da su ga odnijeli na obližnje reciklažno dvorište!  -poruke su koje smo dobili preko našeg Zelenog telefona Eko Fona 020/453-850 od naših ogorčenih Mokošana.

Građani nam se žale kako su vidjeli da taj odbačeni kućni otpad dolazi sa 4. kata stana koji se renovira u zgradi (R3 ulaz 175) u Ulici Marina Kneževića 6 te da su prijavili domoupravitelju!

Odmah smo pošli u našu već 19. Eko patrolu ove godine i uvjerili se u točnost dojava (fotogalerija u previtku) naših sugrađana. WC školjka, bojler, toaletni ormarići, ogledalo i ostali dijelovi WC i banje bili su nemarno odloženi oko zelenog otoka iako je reciklažno dvorište daleko samo 5 minuta autom ili 15 minuta pješice! Sada će ovi „exponati˝ stajati danima uz zeleni otok i ulicu i činiti ružnu sliku Mokošice!

Gdje su komunalni redari po Mokošici, pitamo se zajedno s našim sugrađanima koji bi trebali šetati i kontrolirati i kažnjavati ovakve slučajeve (uz to imaju i kamere) s obzirom da ovo nije prvi put u Mokošici da se ovako jednostavno odbaci stari kućni otpad kod zelenog otoka ili spremnika za komunalni otpad. Molimo komunalne službe Grada i Mokošice da odmah ispitaju ovaj najnoviji slučaj nepropisnog odlaganja starog kućnog otpada i o tome nas pismeno izvjeste!

Nek nam naša Mokošica blista zelena i čista!

Ml.tajnik: Tomo Malić
Predsjednica: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.