Input your search keywords and press Enter.

U subotu izložba Gordane Bakić u Galeriji Flora

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na otvorenje izložbe “Pokusni rad” Gordane Bakić, koje će se održati u Galeriji Flora u subotu 14. svibnja s početkom u 20 sati.

Izložba je otvorena do 25. svibnja i može se pogledati svaki dan od 17h do 21h.

...motiv kojim je započeta ova priča jest prikaz objekta u presjeku…unutrašnjost objekta otkriva složenost strukture a rub zasićenost…dio se u cjelinu unosi u vodoravnim nizovima, prema zacrtanoj i numeriranoj mreži… rad se prezentira kao cjelina, čiji su stariji i noviji dijelovi i njihovi spojevi vidljivi… izloženi crtež samo je prikaz “u pauzi” između dosadašnjeg rada i budućih postavki… pojavljivanje „dvostrukog“, ponovljenog crteža, dvojnika koji slobodno rastvara iscrtane plohe, prihvaća i zaokuplja okolni prostor…u početku prikazani prostor sada postaje zbiljski, živući prostor; raspadanje je samo oblik i trenutno stanje daljnje transformacije…

Postupci vezani uz ovaj rad i radove koje inače izvodim konstruirajući ih na mjestu prezentiranja za publiku, podrazumijevaju i preslikavaju postupke izvođene u radnim prostorima. U gradu obilazim prostorije u kojima sam prije nekoliko godina ili mjeseci, pa čak i dana započela radove prema idejama i skicama. Svaka skica izvodi se linearno, kao odvojena cjelina sa svojom zasebnom pričom, no svaka prostorija dio je organičke mreže trenutnih, povremenih i stalnih lokacija. Elementi crteža su elementi radnih prostora. Promjene u prostorima promišljanja jednake su promjenama izvedbe izlagačkog konstruiranja. Stoga je ovo pokusni rad, istraživanje na mjestu prezentacije. (Gordana Bakić)

GORDANA BAKIĆ

Rođena 1972.godine u Zagrebu. Završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, 1990.godine. Iste godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, studij Likovne kulture na Nastavničkom odsjeku. Diplomirala u klasi prof. Zlatka Kesera, 2001. godine.

Članica je HDLU-a od 1996. godine.

Od 2004.- 2012. godine zaposlena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na oslikavanju scenografija (kazališna slikarica).

2011.godine magistrirala na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, smjer slikarstvo, u klasi prof. Bojana Gorenca

Od 2012. godine predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u umjetničko-nastavnom zvanju docentice.

Izlagala na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, živi i radi u Zagrebu.

NAGRADE:

1994. Rektorova Nagrada

2001. Nagrade Zagrebačke banke

2003. Nagrada HDLU-a za najbolju mladu umjetnicu

2007. Grand Prix za slikarstvo Hrvatske poštanske banke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)