Input your search keywords and press Enter.

U subotu biciklijada Konavle – Ravno

Povodom završetka prekograničnog EU projekta ”Bicikliranjem kroz povijest – revitalizacija stare uskotračne željeznice ĆIRO”, 17. prosinca održava se biciklijada koja će spojiti dvije zemlje partnere Hrvatsku i BiH, biciklijadom od Konavala do Ravnog.

Početak je u 10 sati ujutro, a polazak biciklista je kod Crkve sv. Ane na Gornjem Brgatu. Po prelasku granice Gornji Brgat – Ivanica vozi se isključivo trasom stare uskotračne pruge “ĆIRO” kroz Hercegovinu i to u dužini od oko 40 km. Planirano trajanje vožnje je oko 2 i pol sata. Svi će sudionici tijekom biciklijade imati na raspolaganju iskusne vodiče bicikliste, te osiguranu okrepu u Restoranu Zavala u Ravnom, gdje je ujedno kraj vožnje. Po završetku biciklijade za sve sudionike (i bicikle) osiguran je prijevoz autobusom u povratku.

Sudionici sa sobom trebaju uzeti osobne iskaznice radi prelaska granica u polasku i povratku. Također svi zainteresirani koji bi željeli sudjelovati, a nemaju vlastiti bicikl, mogu se javiti organizatorima koji će im osigurati korištenje bicikla. Broj mjesta u autobusu je ograničen (30). Sudionici se voze cijelom trasom na vlastitu odgovornost. Za sve prijave, informacije i druge upite možete se javiti na e-mail adresu: toni.ceovic@opcinakonavle.hr, zaključno s danom 16. prosinca 2016. u 12:00 sati. Biciklijadu organiziraju Općina Konavle, kao vodeći partner s hrvatske strane u ovom projektu te partneri Regionalna razvojna agencija DUNEA i Biciklistički klub Konavle.

Kroz projekt je, između ostalog, uređena dionica od Vojskog dola do Mihanića gdje je staza osigurana zaštitnom ogradom, postavljena su odmarališta s klupama i stolovima te turistička signalizacija s info tablama putem kojih posjetitelji mogu saznati više o posebnostima Ćira i najjužnije hrvatske općine. Proračun hrvatskih partnera iznosio je 292.600 eura, od čega 83,04 % bespovratnih sredstava iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *