Input your search keywords and press Enter.

U Stonu sinoć otvoren Festival soli 2019.

Vino, sol i Jazz okupili zaljubljenike peljeških vina i dobre glazbe, večeras programi za djecu

Ston, 29.08.- Sinoć je otvorenjem izložbe keramičarke Anamarije Bezek u Kaštilu, te programom “Vino, sol I Jazz” u Solani Ston otvoren treći po redu Festival soli koji se u Stonu održava od 28. Kolovoza do 2.rujna.

Dubrovačka keramičarka Anamarija Bezek izložbu “Smjena generacija” je postavila  u povijesnom prostoru tvrđave Kaštio. Prigodnim riječima izložbu je otvorila Marina Asturić, rekavši: Stilizirana mreža Anamarije Bezek navodi na razmišljanje o onome što je bilo, onome što jest i onim što će biti; iako mreže predstavljaju zapletenost godina u jednu povezanu cjelinu nazvanu ‘’generacija’’, svaki rad za sebe evocira vapaj za promjenom koja neminovno dolazi.

Uz tratamenat koje je pripremila Vila Koruna, posjetitelji u Solani mogli su uživati u Pošipima I Plavcima naše regije uz certificirane sommeliere tvrtke “EventLab”, te uz odlične jazz ritmove I skladbe koje je izvodila sjajna Ines Tričković, uz band Gadjo Manouche.

Prigodnim riječima izložbu je otvorio načelnik Općine Ston Vedran Antunica, a nazočnima se obratio I suorganizator festival i vlasnik Solane Sveto Pejić.

Večeras je na Festivalu soli Ston 2019. Bogat program pripremljen za najmlađe. U 18 sati Lutkarska udruga Aster izvest će predstavu “Tri Praščića”  pozivaju najmlađe: Prepustite se čaroliji, i uz pjesmu i smijeh saznajte kamo su se zaputila tri mala praščića i zašto četvrti nije išao s njima. Potražite i izgradite s njima novi dom, upoznajte velikog zubatog vuka i naučite životne mudrosti…

Slijedi prezentacija slikovnice “Cvijet soli” u izdanju Narodne knjižnice Ston, autorice Marne Asturisć koju je oslikala Dolores Đuračić. Prigodnu humanitarnu prodaju orgnaizira Udruga Djeca Pelješca, a večer će završiti pravom poslasticom – koncertom posvećenim maestro Đelu JUsiću, čije će skaldbe izvesti Đelo Jusić Jr. i Paula Jusić.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Festival soli Ston 2019. Se pridružuje  pokretu “bez plastike”, te će se ove godine na manifestaciji koristiti ambalaža od biorazgradivih materijala. Službeni prijevoznik Festivala Soli Ston 2019. je tvrtka “Avantcar” koja je ustupila električni automobil BMW za potrebe organizacije. Napominjemo da u Stonu postoji punionica za električne automobile.

29.8  Solana
18.00  Kazališna družina Aster
Lutkarska predstava za djecu“Tri praščića“
Udruga „Djeca Pelješca“ – Humanitarna prodaja
19.00 Prezentacija slikovnice „Cvijet soli“
Autorica Marijana Asturić, izdavač Narodna knjižnica Ston
20.00  KONCERT  „Tribute to Maestro Đelo Jusić“
Đelo Jusić JR i Paula Jusić

Dubravka Mikulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *