Input your search keywords and press Enter.

U Sponzi otvorena izložba Matka Trebotića

Izložba slikara Matka Trebotića pod nazivom „Summa Mediterranea“ otvorena je sinoć, 12. srpnja u atriju palače Sponza, a festivalska publika moći će je razgledati sve do 23. srpnja.

Izložba u Sponzi prikazuje ukupno 17 radova velikih formata u kombiniranoj tehnici. Autori postava izložbe su Marin Ivanović i Branko Franceschi koji je ujedno i autor predgovora kataloga izložbe. Predstavljena je i istoimena monografija umjetnika, na hrvatskom i engleskom jeziku, autora akademika Viktora Žmegača u izdanju V.B.Z.-a.

Iako arhitekt po formalnom obrazovanju, slikar Trebotić zaokružuje gotovo punih 45 godina umjetničkog rada, podjednako okrenutog nizu različitih likovnih područja: slikarstvu, grafici, crtežima i skulpturama. Trebotić je pronašao slikovnu formulu kojom je, na kreativan i slikarski vrstan način, uspio povezati lokalno i globalno, izraz baštine prevesti na univerzalni jezik, a domaću pasatističku viziju osuvremeniti. Njegov opus posjeduje stilsku, ikonografsku te izražajnu zaokruženost i prepoznatljivost, a njegove slike sjedinjuju crtačku preciznost i akciono slikarstvo, tonsko modeliranje s plošnošću slike i bogatstvom kolorita.

Dubrovačke ljetne igre

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)