Input your search keywords and press Enter.

U reklami kanadske tvrtke ‘Rogers Canada’ Dubrovnik prikazan kao Italija

Kanadska komunikacijsko-medijska tvrtka Rogers Canada objavila je reklamni spot u kojem promoviraju uslugu roaminga u europskim zemljama, a u njemu se našao i Dubrovnik.

Akteri videospota nalaze se u više europskih zemalja gdje uživaju u roamingu. Jedna od zemalja je i Italija, no ono što je sporno jest da je Italija u uratku zapravo Dubrovnik, odnosno fotošopirani Stradun.

Neki od komentara na YouTube-u kažu:

”Par koji na web stranici čita talijansku povijest bit će vrlo iznenađen kad sazna da je njhov talijanski kafić zapravo u Hrvatskoj.”

”To nije Italija, to je Hrvatska. Rogers, stvarno bi trebali promijeniti svoje lažno glašavanje! Prodavati grad za ono što on nije – nije cool.”

”Kladim se da su mislili da Hrvati ne znaju što je ta mala stvar – Internet – pa da to nitko neće primijetiti ni istaknuti. Ozbiljno, kao da Italija nema dovoljno turističkih atrakcija koje su stvarno u Italiji pa ste morali posuđivati od nas.”

Oglasila se i kompanija koja je korisnicima za početak poručila da imaju dobro oko, a onda je uslijedilo objašnjenje.

”Kao što je vrlo učestalo u filmskoj industiji – i, naravno, u oglašavanju, koristili smo London i Dubrovnik da predstavljaju nekoliko mjesta u Europi”, poručili su.