Input your search keywords and press Enter.

U pripremi Odluka o privremenom financiranju za drugo tromjesečje

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović održala je u ponedjeljak radni sastanak s pročelnicama i pročelnicima upravnih odjela Grada Dubrovnika na temu pripreme Odluke o privremenom financiranju za razdoblje travanj-lipanj 2017. godine. Na sastanku su razmotrene potrebe u provođenju poslova iz djelokruga svakog upravnog odjela te njihovo pozicioniranje u ukupne prihode i rashode u sljedećem razdoblju.
Kao i kod proračunskog financiranja u prvom tromjesečju, zaključeno je da će se u periodu od 1. travnja do 30. lipnja voditi računa o redovitom i urednom funkcioniranju Grada, s naglaskom na potrebe proračunskih korisnika, građanki i građana Grada Dubrovnika, i to kroz mjere i programe iz područja predškolskog odgoja, školstva, sporta, kulture i civilnog društva. Mjere Socijalnog programa Grada Dubrovnika i dalje će biti prioritet.Budući da se bliži početak turističke sezone posebne stavke Odluke o  privremenom financiranju odnosit će se na uređenje gradskih prometnica i javnih površina, javnih zelenih površina, kupališta i ostalih oblika komunalnog uređenja.

Osigurat će se i sredstva za uredno ispunjavanje ugovornih obveza i realizaciju započetih projekata, primjerice sufinanciranje izgradnje groblja Dubac.

Nakon što završi proces usklađivanja povjerenica Vlade Republike Hrvatske Nada Medović pravovremeno će donijeti novi proračunski okvir.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *