Input your search keywords and press Enter.

U Pridvorju je ovu subotu, 21. rujna održana tradicionalna, sedma po redu, manifestacija „Trganje“, kojom se obilježio početak berbe grožđa u Konavlima. Manifestaciju organizira Agroturizam Konavle s ciljem promoviranja Konavala kao vinarskog i vinogradarskog kraja koji, osim vrhunskih vina, nudi i zanimljive agroturističke sadržaje.

Trganje je započelo srdačnom dobrodošlicom domaćina i berbom grožđa u vinogradu Iva Karamana, dok su i ostali konavoski vinari sudjelovali u ovoj manifestaciji donošenjem grožđa u Franjevački samostan u Pridvorju. Nakon berbe i prikupljanja grožđa uslijedila je tradicionalna izrada misnog konavoskog vina. Djevojke u konavoskoj nošnji, zajedno s posjetiteljima, demonstrirale su kako se vino radilo u prošlosti. Cijeli je događaj protekao u pozitivnom ozračju, uz vino te tradicionalni ples i pjesme KUD-a Stjepan Radić.

Agroturizam Konavle i gvardijan franjevačkog samostana zahvaljuju svima koji su se odazvali ovoj akciji, kao i svima koji su do sada sudjelovali u promoviranju Konavala i međusobnog zajedništva. Posebno hvala Dubrovnačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala važnost ovog događaja i financijski ga podržala.

Ovim događajem Agroturizam Konavle započinje s brojnim podsezonskim aktivnostima.

 

Agroturizam Konavle,

Jelena Gale Pregelj, administrativni tajnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)