Input your search keywords and press Enter.

U ponoć generalna proba otvaranja 66. Igara

Generalna proba Svečanog otvaranja 66. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se večeras, 9. srpnja u ponoć ispred crkve sv. Vlaha, večer uoči samog otvaranja.

Scenarij ceremonije ovogodišnjeg otvaranja potpisuje Mani Gotovac, a režiju je prepustila redatelju Ivanu Miladinovu. Kostimografiju potpisuje Doris Kristić, scenograf je Dragutin Broz, a dizajnerica svjetla Ana Matičević. Slovenskom filharmonijom ravnat će Mladen Tarbuk, a nastupit će i Dubrovački komorni zbor, Akademski pjevački zbor Pro musica iz Mostara, Zbor Libertas te tenor Domagoj Dorotić koji će izvesti ariju „Nessun dorma“ iz Puccinijeve opere „Turandot“ te mlada sopranistica Sara Žuvela. Festivalskom dramskom ansamblu pridružit će se baletni solisti Slovenskog narodnog gledališča Maribor Anton Bogov, Jelena Lečić, Catarina de Meneses s ulomkom iz baleta „Opasne veze“ te dubrovačka djeca. Tim 3D grafičara iz studija Pixel design kreirao je kompleksne projekcije koje će prikazivati arhivski materijal svih 65 godina Dubrovačkih ljetnih igara, a vidjet će se već na generalnoj.

Proba otvaranja održana je i sinoć, 8. srpnja ispred crkve sv. Vlaha, no večerašnja generalna u ponoć, događaj je koji se svako novo festivalsko ljeto s nestrpljenjem iščekuje i zacijelo će i ove godine privući veliki broj građana.

Karla Labaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)