Input your search keywords and press Enter.

U ovoj godini pripremni radovi na izgradnji Groblja Dubac, u 2017. na samom kompleksu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sastao se danas s direktorom Groblja Dubac Đurom Lonzom i načelnikom Općine Župa dubrovačka Silvijem Nardellijem, na temu izgradnje Groblja Dubac.

Proces izvlaštenja zemljišta napreduje utvrđenom dinamikom, što je uvjet za ishođenje građevinske dozvole, izvijestio je gradonačelnika direktor Lonza. Tri su predmeta već riješena, a preostao je jedan koji je pri samom kraju i sve ide svojim tijekom, naglasio je Lonza. Završetak procesa ishođenja građevinske dozvole za cijeli kompleks očekuje se do ljeta, nakon čega će u 2017. započeti i radovi u obuhvatu groblja, istaknuto je na sastanku.

Za vrijeme rješavanja imovinsko pravnih odnosa i procesa ishođenja građevinske dozvole, u tijeku su izdvojeni pripremni radovi. U protekloj godini završeni su radovi na izgradnji potrebne infrastrukture i servisne ceste. Trenutno je u pripremi javni natječaj za sljedeću fazu pripremnih radova koji će obuhvatit izgradnju potpornih zidova, za što su glavni projekt i troškovnik već završeni, a procijenjena vrijednost je 7,5 milijuna kuna bez PDV-a. U pripremi je i javni natječaj za gradnju velike građevine u obuhvatu groblja, po završetku propisanih geodetskih istraživanja. Procijenjena vrijednost ove faze radova je 10 milijuna kuna bez PDV-a. Nastavak radova očekuje se do jeseni ove godine, rečeno je na sastanku.
Groblje Dubac najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i sami građani. Investicija se kreće u okviru 140 milijuna kuna s tim da će veći dio tog iznosa financirati građani kroz cijenu grobnica, njih 1600, dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka u odnosu 76 naprema 24 posto. Građani će se pravovremeno obavijestiti na koji način mogu uplatiti akontacije i rezervirati grobnice.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)