Input your search keywords and press Enter.

U okviru projekta Ujedinjene Generacije obilježen Međunarodni dan žena

Članovi udruge Centar za karijere mladih Dubrovnik danas su svojim sugrađankama treće životne dobi prigodno čestitali Dan žena dijeljenjem karanfila na frekventnim gradskim lokacijama

Dubrovnik 8. ožujka – Na ovaj poseban dan, Centar za karijere mladih Dubrovnik pažnju je posvetio pripadnicama treće životne dobi i podsjetio ih na važnost uključivanja žena u društveni život zajednice. Uz podsjetnik na ulogu žena u društvu, mladi i volonteri pozvali su sugrađanke da se priključe brojnim aktivnostima i radionicama koje se provode u okviru projekta Ujedinjene Generacije.

Sudjelujte u radionicama

Umirovljenici mogu sudjelovati na brojnim besplatnim radionicama koje se održavaju kroz ovaj i naredne mjesece. Tu su, uz već uobičajene radionice plesa i gimnastike za treću dob, aktivnosti poput nordijskog hodanja, pokretanje emisije Radio Gold, filmska večer, kao i prigodna Uskrsna radionica penganja jaja.

Detaljan raspored za ožujak je sljedeći:

  • plesna radionica – svaki utorak u mjesecu u 16:00 sati, u Klubu 65+ Dubrovačkog Crvenog križa, na adresi Josipa Kosora 3
  • gimnastika za treću dob – ponedjeljkom i četvrtkom u 9:00, u Centru za mlade, na adresi Pape Ivana Pavla II 44a (pokraj autobusnog kolodvora)
  • Uskrsna radionica: penganje jaja
    • ožujka u 16:30, u Centru za mlade, na adresi Pape Ivana Pavla II 44a (pokraj autobusnog kolodvora)
    • ožujka u 16:20 u Klubu 65+ Dubrovačkog Crvenog križa, na adresi Josipa Kosora 3
  • filmska večer – 16. ožujka u 18:30, u Centru za mlade, na adresi Pape Ivana Pavla II 44a (pokraj autobusnog kolodvora)
  • nordijsko hodanje – svaki petak u ožujku u 11:00 sati
  • radionice informatičke pismenosti – petak 12. i 19. ožujka u 16:30, u Klubu 65+ Dubrovačkog Crvenog križa, na adresi Josipa Kosora 3

Sudjelovati je moguće i u aktivnostima Audiovizualnog centra Dubrovnik koji provodi radionice audio snimanja / radio drame & poezije.

Radio emisija koju će voditi umirovljenici

Još jedna zanimljivost iz projekta koju vrijedi istaknuti jest nova aktivnost pod nazivom „RADIO GOLD“ koja će započeti 18.ožujka! Riječ je o radionicama izrade i pripreme radio emisija koje će voditi umirovljenici uz stručnu potporu naših suradnika!

Polaznici će se upoznati s pravilima vođenja intervjua, a samim time i naučiti montirati emisiju uz mentora! Tražimo skupinu entuzijasta koji su voljni sudjelovati u osmišljavanju i vođenju radijske emisije koja će se baviti temama koje nas svih zanimaju! Stoga, prijavite svoje umirovljenike (bake, djedove, susjede, prijatelje) da se pridruže ovoj zanimljivoj prilici i dožive još jedno novo iskustvo!

Sudjelujte u kampanji „Penzija bez tenzija“

Tražimo lijepe ljudske priče, priče onih koji nam pokazuju kako svakodnevica može biti zanimljiva bez obzira na dob. Želimo čuti i podijeliti priče koje potvrđuju kako je penzija razdoblje bez tenzija!

Broj sudionika koji mogu sudjelovati na svim projektnim radionicama je ograničen, stoga, rezervirajte svoje mjesto već danas! Kontakt za prijave: 091 272 0010!

Nordijsko hodanje se neće održati u slučaju lošeg vremena.

Marina Ruso Mileusnić
Centar za karijere mladih Dubrovnik

###

UJEDINJENE GENERACIJE projekt je kojim se gradi međugeneracijski most između umirovljenika, mladih, volontera i lokalnih udruga, a cilj mu je smanjiti rizik od socijalne isključenosti i poboljšanje svakodnevnog života krajnjih korisnika. Projektom se potiče aktivno uključivanje umirovljenika u društveni život zajednice, osnaživanje i educiranje lokalnih udruga za rad s krajnjim korisnicima te provedbu inovativnih, edukativnih, rekreativnih i zabavnih aktivnosti u ovom području. Krajnji korisnici projekta su umirovljenici, a ciljane skupine lokalne udruge, šira javnost i Grad Dubrovnik.

Projekt traje 24 mjeseca, s ugovorenim iznosom od 1.962.257,96 HRK, od čega je 85% (1.667.919,27 HRK) financirano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (294.338,69 HRK).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)