Input your search keywords and press Enter.

U nedostatku argumenata, laži i udri po čovjeku

Laži i napadi ad hominem bijedan su pokušaj HDZ-a da napravi protutežu pogodovanju, sukobu interesa i tko zna još čemu što se pred očima javnosti raspliće.

Zadiranje u osobne priče poput ove o prodaji stana Ivana Ivičevića – Bakulića bio bi čin ispod svake razine da se ne radi o HDZ-u. U proteklih smo 28 godina, nažalost, naučili da ne postoji ljestvica tako nisko spuštena da je HDZ ne bi uspio još malo spustiti. Neistinito navođenje cijene u „priopćenju“ gradskog odbora HDZ-a i netočan navod da navedeni stan nije bio ponuđen za prvokup ovakvo prozivanje čini upravo skandaloznim.

Nego, dragi hadezeovci, što ćemo s koalicijskim partnerom Željkom Ragužem sad kad se moralna ljestvica HDZ-a „podignula” i kad se pravorijek Povjerenstva za sukob interesa rehabilitiralo kao mjerodavan?

„Blagoglagoljivi vijećnik Ljubo Nikolić“

Ljubo Nikolić zaposlenik je tvrtke koja uz niz drugih klijenata od 1995. godine radi i za Zračnu luku Dubrovnik i Opću bolnicu Dubrovnik, od 2002. godine za Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, od 2012. godine za Libertas Dubrovnik, od 2016. za Čistoću Dubrovnik. Dakle, Ljubo Nikolić svoju je poslovnu karijeru gradio bez stranačke iskaznice još od doba kad su mladi lavovi HDZ-a bili trinaestogodišnjaci i razmišljali o tome putem koje će stranačke iskaznice postati recimo direktori ACI marine ili ravnatelji Studentskog centra. Za razliku od afere „okrajak“, nijedan od poslova nije realiziran na način kojim bi Grad Dubrovnik ili bilo koja javna tvrtka u njegovu vlasništvu koju spominjete pogodovala tvrtki u kojoj je Ljubo Nikolić zaposlen. U ukupnom poslovanju tvrtke, poslovi za tvrtke u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Dubrovnika samo su kap u moru, a dobiveni su na javnim natječajima. Napokon, o tim poslovima nije odlučivalo Gradsko vijeće, što bi Ljuba Nikolića stavilo u poziciju sukoba interesa.

Razumijemo da je lokalnoj organizaciji HDZ-a teško razumjeti da se do posla može doći vlastitim znanjem i kvalitetom bez stranačkog pogodovanja, no neka se zapitaju koliko su mladih sposobnih ljudi tim svojim stavom otjerali iz grada i države.

Antun Levanat

Antun Levanat bio je dugogodišnji koncesionar na plaži Adriatik. Sve to vrijeme, i ne samo na Adriatiku, rješenja za koncesijska odobrenja redovito su kasnila – uglavnom su stizala tek u srpnju, u jeku sezone. Stoga je neosporna činjenica da su iz godine u godinu svi koncesionari obavljali djelatnosti za koje su čekali koncesijsko odobrenje prije nego im je stiglo rješenje, zatraženo još u siječnju. Postavlja se onda pitanje zašto je nakon 17 godina odjednom u srpnju 2018. krenula orkestrirana medijska hajka isključivo na Antuna Levanta. Odgovor se krije u činjenici da je HDZ-ovo Povjerenstvo, mimo pravilnika i kriterija, odlučilo nakon 17 godina dati koncesijsko odobrenje nekom drugom. Kad je već moralna ljestvica tako „visoko podignuta”, pozivamo HDZ da sa svojim Povjerenstvom provjeri zašto nakon 17 godina Antun Levanat više nije bio dobar koncesionar i koje su reference „boljeg“ koncesionara kojemu ste namjeravali dati koncesiju. Na koncu, neka svima nama koji bismo htjeli biti poduzetnici s poslovnim planovima, a ne poduzetnici s političkim zaleđem, objasne kako je moguće da se rješenja za koncesijska odobrenja donose tek u srcu sezone.

Ako ne znate kako upravljati obalnim područjem u interesu građana, pitajte, ima tko zna o tome puno više od Vas. Čovjek se zove Legaz, Igor Legaz.

UPU Sveti Jakov

Umarate nas, ali mislimo još više sebe sa Svetim Jakovom. Da ne ponavljamo opet i opet svaki tjedan, prilažemo:
•Što su srđevci govorili na sjednici 2016. ◦https://youtu.be/5dshs3jCfX0?t=10714

•Što je tadašnji Predsjednik Gradskog vijeća, Mato Franković, o Sv. Jakovu govorio 2016. ◦https://www.youtube.com/watch?v=5dshs3jCfX0&feature=youtu.be&t=10782

•Što su srđevci govorili na sjednici 2018. ( šlagvort by Marko Potrebica ) ◦https://www.youtube.com/watch?v=PuuHiUxcEkI&feature=youtu.be&t=23460

Ako vam opet nije jasno, ne znamo kako vam možemo pomoći, ali zaključujemo da će vam zauvijek ostati nerazumljivo sve što je principijelno i vjerodostojno. I nikakvi vam hashtagovi tu neće pomoći.

Prodaja stanova u povijesnoj jezgri

Laži i napadi ad hominem bijedan su pokušaj HDZ-a da napravi protutežu pogodovanju, sukobu interesa i tko zna čemu još što se pred očima javnosti raspliće.

Zadiranje u osobne priče poput ove o prodaji stana Ivana Ivičevića- Bakulića bio bi čin ispod svake razine da se ne radi o HDZ-u. U proteklih smo 28 godina, međutim, naučili da ne postoji ljestvica tako nisko spuštena da je HDZ ne bi uspio još malo spustiti. Neistinito navođenje cijene u „priopćenju“ gradskog odbora HDZ-a i netočan navod da navedeni stan nije bio ponuđen za prvokup, ovakvo prozivanje čini upravo skandaloznim.

Srđevci već godinama pozivaju Grad da koristi pravo prvokupa i omogući uvjete mladim obiteljima da žive u Gradu. Koliko je puta Grad to pravo propustio iskoristiti, kao što ga je propustio sa stanom Ivana Ivičevića – Bakulića?

Nego, dragi hadezeovci, što ćemo s koalicijskim partnerom Željkom Ragužem sad kad se moralna ljestvica HDZ-a „podignula” i kad se pravorijek Povjerenstva za sukob interesa rehabilitiralo kao mjerodavan?

Srđ je Grad

 

*

–> ovaj članak je raagiranje na HDZ-ov članak: https://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/grad/dubrovacki-hdz-uzvraca-srdevcima-dosta-licemjerja-gospodo

srđ je grad

One Comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)