Input your search keywords and press Enter.

U okviru festivala CreativeCroatia, koji od travnja do lipnja 2015. organiziraju hrvatsko veleposlanstvo u Londonu u suradnji s Britansko-hrvatskim društvom (BCS), a koji će nizom kulturnih događaja na nekoliko londonskih lokacija predstaviti hrvatsku kulturnu ponudu, 22.travnja u St James Theatru, predstavljen je Dubrovnik.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Londonu, Dubrovačkim ljetnim igrama, Brilliant Events i Honey-tongued Theatre Productions, u prekrasnom ambijentu St James Theatra predstavila je projekt „Dubrovnik – City of Festivals“. Brojnim turističkim novinarima koji prate kulturu i nazočnim turističkim agentima, na početku prezentacije obratio se veleposlanik Republike Hrvatske dr.sc.Ivan Grdešić. Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić održala je prezentaciju turističke ponude Dubrovnika, s posebnim naglaskom na sve festivale koji će se tijekom ove godine održati u Dubrovniku. Istaknula je Dubrovnik kao grad kulture i festivala.

Uz kulturnu i turističku ponudu Dubrovnika, Romana Vlašić je posjetiteljima naglasila važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik, s kojeg Dubrovnik bilježi stalni porast u dolascima (15 % 2014.g.) , kao i u noćenjima (15 %).

Predstavnici Dubrovačkih ljetnih igara i Midsummer Scene Festivala predstavili su svoje ovogodišnje programe. Na Dubrovačkim ljetnim igrama će po 66.put na 15 gradskih lokacija svoj umjetnički rad na području glazbe, drame, plesa, filma i folklora predstaviti više od 2000 umjetnika u preko 70 izvedbi od 10.srpnja do 25.kolovoza. Midsummer Scene Festival će se od 20.lipnja do 4.srpnja po drugi put održati u Dubrovniku. Producent Filipa Krenus i redateljica Helen Tennison održali su uvodnu prezentaciju o Shakespearevoj predstavi „Twelfthnight“ koja će se ovo ljeto u okviru festivala prikazivati u tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku, te su predstavili glumce koji su odigrali ulomak iz navedene predstave na oduševljenje svih nazočnih.

Londonski ljubitelji kulture uživali su u ugodnom ambijentu St James Theatra, uz dubrovačke tradicionalne slastice, dinamične prezentacije, film o jedinstvenom Dubrovniku, te ulomke izvrsne Shakespeareove predstave!

Sandra Milovčević, koordinator PR Odjela, TZ grada Dubrovnika