Input your search keywords and press Enter.

U Lazaretima sinoć otvoren Dubrovnik Jazz Outbreak festival u organizaciji Dubrovačke baštine

U Lazaretima je sinoć, u organizaciji Dubrovačke baštine, otvoreno treće izdanje Dubrovnik Jazz Outbreak festivala.

U jazz večer publiku su uveli Alan i Mario Polzer „Izložbom koja se sluša“. U 4. lađi izloženi su odabrani omoti jazz vinila iz bogate zbirke obitelji Polzer, a legenda dubrovačke glazbene i radijske scene, Mario Polzer i zvučno je prezentirao dio izloženih ploča i dočarao atmosferu na dubrovačkoj glazbenoj sceni od šezdesetih godina prošlog stoljeća do početka milenija. Prisjetio se i gostovanja najvećih svjetskih zvijezda jazza na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Festival je svečano otvorila pročelnica Upravnog odjela za Kulturu i baštinu Grada Dubrovnika, Julijana Antić Brautović naglasivši važnost ovog festivala za dubrovačku i hrvatsku glazbenu scenu. Istaknula je kako u Gradu postoji više festivala klasične glazbe, ali je tek 2019. dolaskom na scenu Dubrovnik Jazz Outbreak festivala jazz glazba dobila prostor koji zaslužuje i zaželjela dubrovačkoj publici i festivalu još puno kvalitetnih izdanja.

Potom je nastupio Matija Dedić trio s programom pod nazivom „25/50“. Koncert je posvećen 25. obljetnici postojanja trija i Matijinom pedesetom rođendanu. Matija Dedić, Kruno Levačić i Zvonimir Šestak su nadahnuto odsvirali niz Matijinih skladbi i nekoliko zanimljivo obrađenih standarda. Kao gost na dvije skladbe pridružio im se umjetnički voditelj festivala, saksofonist Ivan Bonačić. Sve uloge Matije Dedića kao skladatelja, interpretatora i istinskog klavirskog virtuoza imale su dostojne partnere u iznimnom nastupu Krunoslava Levačića i Zvonimira Šestaka. Sinergija njihovih talenata i vještina te iznimno dobra i poštovanjem ispunjena međusobna komunikacija očarale su slušatelje.

Brojna publika u punoj dvorani izvrsno je prihvatila koncert izveden u tako visokoj energiji i nagradila glazbenike burnim aplauzima tijekom cijelog koncerta koji je završio spektakularnim bisom.

Slijede još dvije večeri s po dva koncerta:

subota, 11. studenog

19:30     Joe Kaplowitz Quartet

Koncertna promocija albuma „The Keyboard Extravaganza“

21:00     B’s FUNstallation

Koncertna promocija albuma „Hold On“

Jam Session

nedjelja, 12. studenog

od 17:30 sajam jazz vinila i jazz slušaonica u suradnji s udrugom Dubrovnik 33/45

19:30     Tin Džaferović Quartet

Koncertna promocija albuma „Music For Standing/Music For Kneeling“

21:00 Davor Doležal Quartet

Koncertna promocija albuma „Strange Beauty“

Jam Session

Svi ste invitani!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)