Input your search keywords and press Enter.

U Kabogi održan završni koncert polaznika majstorske radionice Petrita Çekua

DLJI I CABOGA STIFTUNG

Završni koncert polaznika sedmodnevne majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua održan je sinoć, 24. srpnja u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, uz dodjelu certifikata o sudjelovanju polaznicima.

Majstorska radionica za gitaru i komornu glazbu koju je vodio istaknuti gitarist i miljenik festivalske publike Petrit Çeku održavala se od 18. do 24. srpnja u Umjetničkoj školi Luke Sokočevića, u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Fokus majstorske radionice, namijenjene prvenstveno studentima i gitaristima s višim obrazovanjem, bio je na interpretaciji, izražajnosti i općem umjetničkom razvoju glazbenika, a imala je pet polaznika iz Slovenije, Hrvatske i s Kosova, uz sudjelovanje tri učenika gitare iz Dubrovnika. Polaznicima Lekëu Morini, Nikoli Šrajbeku, Marku Kovačiću, Tomislavu Jelaviću, Tei Čerenak, Karmen Bogdanović, Robertu Prusini i Teu Dabeliću, certifikate o sudjelovanju uručio je Petrit Çeku na kraju koncerta.

Petrit Çeku pred publikom 72. Igara nastupit će i 23. kolovoza u atriju Kneževa dvora, a na programu gitarističkog recitala djela su Bacha, Mozarta i van Beethovena u prvom dijelu, te Listeša, Barriosa i Ville-Lobosa u drugom dijelu programa.

Karla Labaš
Dubrovačke ljetne igre

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *