U galeriji Flora This way comes, Bena Caina

Objavljeno prije 6 mjeseci  -  - 6mjeseci ago 5


Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva sve zaintersirane večeras u 21 sat u galeriju Flora na otvorenje izložbe This way comes, Bena Caina.

Ben Cain suvremeni je engleski umjetnik izražajno širokog medijskog spektra koji uključuje crtež, skulpturu, instalaciju, fotografiju, video, performans. Zajedničko svim tim medijskim oblicima je minimalizam materijala, pokreta ili zvuka. Uvijek je riječ o suženom registru i fokusiranju na materijalno diskretan audiovizualni događaj, koji pretpostavlja krajnje sabrani pristup, kako autora samog u koncipiranju i ostvarenju rada, tako i gledatelja odnosno sudionika događaja.

Ben Cain je rođen 1975. u Leedsu, u Velikoj Britaniji. U Manchesteru je na Metropolitan Universityju dovršio preddiplomski studij interaktivnih umjetnosti (cum laude) te potom upisao stručni sveučilišni studij na Jan van Eyck Akademie i Poslijediplomskom centru za umjetnost, dizajn i teoriju u Maastrichtu u Nizozemskoj.Djeluje kao multimedijski umjetnik, intenzivno je izlagački prisutan kako u Velikoj Britaniji tako i u inozemstvu. Živi i radi u Londonu.

5 preporuka
comments icon 0 komentara
0 komentara
131 pregleda
bookmark icon

Write a comment...

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *