Input your search keywords and press Enter.

U galeriji Flora This way comes, Bena Caina

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva sve zaintersirane večeras u 21 sat u galeriju Flora na otvorenje izložbe This way comes, Bena Caina.

Ben Cain suvremeni je engleski umjetnik izražajno širokog medijskog spektra koji uključuje crtež, skulpturu, instalaciju, fotografiju, video, performans. Zajedničko svim tim medijskim oblicima je minimalizam materijala, pokreta ili zvuka. Uvijek je riječ o suženom registru i fokusiranju na materijalno diskretan audiovizualni događaj, koji pretpostavlja krajnje sabrani pristup, kako autora samog u koncipiranju i ostvarenju rada, tako i gledatelja odnosno sudionika događaja.

Ben Cain je rođen 1975. u Leedsu, u Velikoj Britaniji. U Manchesteru je na Metropolitan Universityju dovršio preddiplomski studij interaktivnih umjetnosti (cum laude) te potom upisao stručni sveučilišni studij na Jan van Eyck Akademie i Poslijediplomskom centru za umjetnost, dizajn i teoriju u Maastrichtu u Nizozemskoj.Djeluje kao multimedijski umjetnik, intenzivno je izlagački prisutan kako u Velikoj Britaniji tako i u inozemstvu. Živi i radi u Londonu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *