Input your search keywords and press Enter.

Međunarodni kongres estetske medicine The Aesthetic Medicine Congress ovog je vikenda u Dubrovniku u hotelu Palace okupio vrh svjetske estetske medicine. Svečano ga je otvorila predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora Ines Strenja, koja je ovom prilikom istaknula:
„Hrvatska i Dubrovnik prepoznati su kao dostojna destinacija za održavanje kongresa o estetskoj medicini, što potvrđuje potencijal Hrvatske u razvoju ovog sektora turizma. Čestitam organizatorima i nadam se da ćemo svjedočiti sve većem broju ovakvih projekata.“

Organizator kongresa, estetski liječnik Nikola Milojević prikazujući promo film o prirodnim ljepotama Hrvatske pozvao je sve okupljene da uživaju u programu kongresa ali i ljepotama Dubrovnika.
„Jedan od razloga mog povratka u Hrvatsku su prirodne ljepote kojima se Hrvatska može pohvaliti. Prepoznati smo kao top turistička destinacija no potencijal u zdravstvenom turizmu još nije iskorišten. Nadam se da će svi sudionici nakon konferencije biti bogatiji za puno novih saznanja, što se odlično uklapa u naš cilj – razvitak zdravstvenog turizma.“ – izjavio je organizator kongresa Nikola Milojević.

Otvorenju je prisustvovao i državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić ističući kako Hrvatska ima dugu povijest zdravstvenog turizma.
„Ove godine obilježit ćemo 150 godina zdravstvenog turizma na Hvaru, a prema istraživanjima upravo će ta grana turizma biti najveći pokretač putovanja u budućnosti. Zahvaljujući prirodnim ljepotama, Hrvatska ima veliki potencijal postati top destinacijom zdravstvenog turizma a ovakvi kongresi potvrđuju da idemo u dobrom smjeru.“
U suradnji s British College of Aesthetic Medicine, estetski liječnik Nikola Milojević po prvi je puta u Hrvatskoj u tako velikom broju okupio vrh svjetske estetske medicine. Tijekom tri dana kongresa kroz predavanja, radionice i panel diskusije, estetičari će govoriti o svim aspektima estetske medicine, svjetskim trendovima te zdravstvenom turizmu.

Predavanje je otvorio dr. Paul Myers iz Velike Britanije, ravnatelj konzultantske tvrtke za procjene organizacije koja savjetuje i pruža potporu samostalnim liječnicima kod procjena i produljenja njihovih licenci.
Uslijedilo je predavanje dr. Tapana Patela koji je nedavno uvršten na listu časopisa Tatler među top 30 anti-aging stručnjaka. Ovog puta predstavio je najnoviji trend u estetskoj medicini. Riječ je o ‘more is less’ pristupu prema kojem u jednom tretmanu koristeći po 12 ampula hijaluronskog dermalnog filera estetičari pomlađujemo kožu te usavršavaju proporcije lica.

Uz navedene predavače, treba spomenuti i dr. Patricka Treacyja, jednog od najutjecajnijih estetskih liječnika u svijetu, u Los Angelesu je 2017. i 2018. godine imenovan jednim od 100 najboljih globalnih lidera u estetskoj medicini. Potom dr. Koenraada De Boullea dermatologa i ravnatelja privatne dermatološke klinike Aalst u Aalstu u Belgiji, dr. Hervéa Raspalda, voditelja Klinike Face Genève S.A. i člana Međunarodnog društva estetske plastične kirurgije, dr. Ritu Rakus, jednu od liderica u nekirurškim zahvatima u Velikoj Britaniji, poznatu i kao „londonska kraljica usana“, te dr. Petera Prendergasta, predsjednika stručnog društva European College of Aesthetic Medicine and Surgery, koji je obučio stotine kirurga za estetske zahvate na radionicama održanima diljem svijeta.
Kongres je već prve godine ostvario dvjestotinjak sudionika iz cijeloga svijeta a organizatori su potvrdili Dubrovnik kao destinaciju održavanja drugog The Aesthetic Medicine Congress.

Marija Salopek Mirosavljević
PR & 360° SPECIALIST

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *