Input your search keywords and press Enter.

U Dubrovniku se održava 5. Nacionalna konferencija savjeta mladih

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je večeras u Lazaretima na  otvorenju 5. Nacionalne konferencije savjeta mladih koja se u organizaciji Udruge gradova od 15. do 17. listopada održava u Dubrovniku.

 

Konferencija se kao središnji godišnji susret namijenjen savjetima mladih u Hrvatskoj održava uz potporu Grada Dubrovnika i Savjeta mladih Grada Dubrovnika, a okuplja predstavnike dvadesetak gradova. Po prvi put, uz članove savjeta mladih, sudjeluju i predstavnici gradskih vlasti i uprava, sve u cilju jačanja uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika.

 

Gradonačelnik Mato Franković uvodno je pozdravio organizatore i sudionike Nacionalne konferencije i poželio im dobrodošlicu u Dubrovnik i povijesni kompleks Lazareta koji je, podsjetio je, obnovljen sredstvima iz Europskih fondova. Istaknuo je značaj sudjelovanja i participacije građana u demokratskim procesima kao jedne od najodgovornijih funkcija lokalnih vlasti.

 

-„ Naša je dužnost kod mladih ljudi promicati spoznaju o važnosti društvenog i političkog angažmana jer oni tako postaju aktivni i odgovorni pojedinci koji će sutra u svojim sredinama stvarati nove vrijednosti“, poručio je i istaknuo dubrovački model participativnog budžetiranja kao alata za sudjelovanje građana, posebno mladih, u donošenju odluka, promoviranju ideja i prijedloga za poboljšanje kvalitete života.

 

Prisutnima se u ime organizatora obratio i predstavnik Udruge Gradova Mario Žuliček, a zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić predstavio je razvoj projekta Centar za mlade koji danas djeluje u adekvatnom i potpuno opremljenom prostoru u Luci Dubrovnik ukupne površine 474 m2. U nastavku konferencije predstavljena su iskustva drugih gradova kroz primjere dobre prakse.

 

 

Savjeti mladih jedini su zakonski uređeni oblik sudjelovanja mladih u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.