Input your search keywords and press Enter.

U Dubrovniku održan regionali turnir ulične košarke

– najbolje ekipe putuju na Državnu završnicu u Rijeku

Dubrovnik centar košarke – ekipe Ludnica, Nikako i Apači putuju na Državnu završnicu

U Dubrovniku je odražn veliki Kinder joy turnir u uličnoj košarci okupio je najbolje mlade košarkašice i košarkaše Dubrovnika i regije, a igrao se u 2 kategorije: muška i ženska konkurencija 2009. godište i mlađe te muška konkurencija 2009. godište i mlađi. Brojne talentirane košarkaške ekipe pretvorile su Dubrovnik u centar amaterske košarke u Hrvatskoj. Pobjednici Kinder joy turnira u uličnoj košarci plasirali su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem srpnja u Rijeci.

Put u Rijeku u kategoriji 2011. godište i mlađi osigurala je ekipa Nikako u sastavu Borna Stjepović, Marin Smokvina, Nikola Ždrakić i Lukša Kljunak. U kategoriji djevojaka na Državnoj završnici natjecat će se ekipa Ludnica u sastavu Mara Koncul, Ani Kisić, Greta Prkoča i Barbara Skaramica, dok će u muškoj kategoriji 2009. i mlađi s nakboljim ekipama u Rijeci snage odmjeriti ekipa Apači u sastavu Borna Bjelopera, Jure Bijelić, Daris Ćesić I Antonio Maslać.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportsko-edukativna manifestacija u Europi, a sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2024. godini održava se po 28. put i to u kontinuitetu od 1996. godine.

U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (Tommy turnir u malom nogometu, Coca –Cola Cup u nogometu, Kinder joy turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, PAKET24 cup u tenisu, stolni tenis, odbojci na pijesku, Fide turnir u šahu, graničar i atletika u sklopu Telemach Dana sporta). Igre se trenutno održavaju u 4 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija i Slovenija. U proteklih 28 godine Plazma Sportske igre mladih okupile su više od 2,750.000 djece i mladih.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)