Input your search keywords and press Enter.

U ČETVRTAK KREĆE GOOD FOOD FESTIVAL DUBROVNIK 2014.

Za svakoga ponešto, za sladokusce najviše!

Bogatim programom u četvrtak 22.listopada započinje drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik 2015. , manifestacije koja je svojim prvim izdanjem oduševila sve posjetitelje.
Projekt je osmislila i realizirala Turistička zajednica grada Dubrovnika, kao svojevrstan zanimljiv događaj koji se dotiče bogate gastronomske tradicije ali i ukazuje na suvremene trendove kulinarstva na našem području. Glavni događaj prvog dana Good Food Festivala Dubrovnik 2015. – DUBROVAČKA TRPEZA , otvara se u 11 sati, na Stradunu . Prihod humanitarne „Trpeze“ namijenjen je Centru za ranu intervenciju pri školi za djecu s posebnim potrebama Osnovne škole Marin Držić. Cijena bona za hranu je kn 30,00, a za vino kn 15,00, prodaja bonova kreće od 10.30.

Drugo izdanje Good Food Festivala Dubrovnik započet će radionicom izrade „pandišpanja“ koji je tradicionalno bio neizostavan kolač na blagdanskim trpezama, u vremenu 10 do 12 sati u prostorima Humanitarne udruge DEŠA u Lazaretima. Pridružite se gospodjama u DEŠi i naučite pripremiti mekani „Pan di Spagna“ kojeg ćete ponosno regalati u nekoj svečanoj prigodi ili poslužiti dragim gostima uz kupicu rakije ili bićerin orahovice.
U turističkim uredima TZ grada Dubrovnika pronađite „Sweet Tooth Map“ – mapu za sladokusce i program Good Food Festivala te iskoristite priliku, krenite gradom u potrazi za najboljim slasticama ili povedite najdraže na večeru uz posebne jelovnike od 100 kuna u jedan od 28 restorana na cijelom području grada – a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posjetitelji će imati mogućnost kušati lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i raznovrsne slatke i slane zagriske. U restoranima Amfora, BanjeBeach, Oyster&Sushi Bota, Chihuahua , Culto, Dalmatino, Domino, Eden, Gusta me, Klarisa, Kopun, Mimoza, Moskar , Nishta, Orsan, Pantarul, Poklisar, Pupo, Riva Gravossa, Rozario, Sebastian, Shizuku, Stara loza, Taj Mahal (grad i Lero), Tezoro, Spaghetteria Toni, Ragusa2 služe se posebno za Good Food Festival sačinjeni meniji po iznimno popularnim cijenama. Na Brsaljama se održava Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz sudjelovanje desetak proizvođača i Hrvatske i raznoliku ponudu.. „Dubrovnik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja povijesti i tradicije, dok segment Gastroculture nudi filmske naslove s temom hrane. Posebno izdvajamo premijeru filma „Burnt – paklena kuhinja“ s naslovnom ulogom Bradley Coopera, a organizira se u suradnji a Kinematografima Dubrovnik i Blitz film i video. Slatka popodneva u Imperialu, tradicionalno omiljena kod Dubrovčana i njihovih gostiju pružaju priliku u ugodnoj atmosferi šarmantnog stogodišnjaka, Hotela Hilton Imperial uz kavicu ili čaj kušati odabrane slatke zalogaje.
Sigurni smo da ćete i vi i vaši prjiatelji rado popratiti manifestaciju Good Food Festival Dubrovnik 2015. ! Dobro nam došli!

Jelka Tepšić
Odjel za komunikacije
TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *