Input your search keywords and press Enter.

U Čari proslavljen blagdan Gospe od Čarskog polja

U župi sv. Petra u Čari u ponedjeljak, 25. srpnja, proslavljen je blagdan Gospe od Čarskog polja. Svečano misno slavlje, koje je ove godine zbog vremena prethodilo procesiji, predvodio je rektor crkve sv. Vlaha mons. Toma Lučić, a koncelebrirali su don Mihael Čavlek, župnik župe sv. Petra Čara, don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata i župnik župe Svih Svetih Blato,don Josip Barišić, župnik župe sv. Nikole Čilipi, don Frano Miljenko Markić, župnik župe sv. Marije Magdalene Putniković,don Frano Kuraja, župnik župe sv. Marka Korčula,don Vlado Markić, župnik župe sv. Roka Lumbarda, te don Božo Baničević i don Stipe Kordić.

S obzirom na to da se nalazimo u Godini milosrđa, a za našu biskupiju ujedno i u Godini sv. Vlaha, u svojoj homiliji mons. Lučić iznio je sve bitne informacije iz života sv Vlaha.

Nakon sv. mise kada su se vremenske uvjeti popravili procesija se ipak uputila kroz Čarsko polje, a po povratku predvoditelj misnog slavlja je okupljenim vjernicima udijelio i svečani blagoslov.

Prije početka svečane liturgije okupljeni vjernici su imali priliku za ispovijed.

Župa Svih Svetih Blato

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *