Input your search keywords and press Enter.

TZGD: Sadnja stabala u sklopu projekta poticanja razvoja održivog razvoja turizma

Hrvatska turistička zajednica je u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta pokrenula provedbu Projekta poticanja razvoja održivog razvoja turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“ sadnjom stabala, a kojem se priključila i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

 

Turistička zajednica grada Dubrovnika uključila se u Projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“ (sadnja stabala) te je prva sadnja stabala predviđena u utorak, 21. veljače u 9 sati u parku na Batali, a nakon čega će se saditi stabla u Bogišićevom parku i u Mokošici. Riječ je o deset sadnica koje će biti obilježene znakom  održivosti hrvatskog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“.  Razvijena je i aplikacija za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMy Tree https://mapmytree.eea.europa.eu/ u koju će TZ unijeti podatke o posađenim sadnicama stabala.

 

Jedan od strateških ciljeva je turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu te je vrlo važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. S tim ciljem iniciran je ovaj projekt dodatne sadnje drveća, kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma, a upravo tome doprinosi ova akcija sadnje stabala.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.