Input your search keywords and press Enter.

TZGD na godišnjoj konferenciji City Destinations Alliance

 Dubrovnik na međunarodnoj godišnjoj konferenciji City Destinations Alliance

Predstavljen projekt Respect the City europskim stručnjacima u turizmu

 

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, sudjeluje na međunarodnoj konferenciji i godišnjoj skupštini City DNA (City Destinations Alliance) na temu održivog turizma, koja se održava u Sofiji, od 19. do 22. travnja. Direktor Drašković prefdstavio je aktivnosti grada Dubrovnika na panelu pod nazivom „The quality tourist – a white elephant of destination management“ predstavivši multidisciplinarni projekt Respect the City.

 

Upravo se Dubrovnik usvajanjem postulata i praksi održivog i odgovornog upravljanja u relativno kratkom razdoblju prometnuo u predvodnika i zagovaratelja održivosti u turizmu što je prepoznala i međunarodna stručna javnost te je i ovom prigodom ispred 170 delegata iz brojnih europskih turističkih gradova direktor Drašković prezentirao glavne odrednice projekta i obrazložio brojne programe i aktivnosti kojima se Dubrovnik nastoji pozicionirati kao održivo odredište.

City Destinations Alliance je savez 120 turističkih zajednica, kongresnih ureda i marketinških organizacija  europskih turističkih gradova, a  Turistička zajednica grada Dubrovnika dugogodišnji je član ove prestižne asocijacije. City DNA zagovara održivi i odgovorni turizam koji koristi i posjetiteljima i stanovništvu, a sve kako bi unaprijedili zajednice i gradove u bolja mjesta za život i rad. Na konferenciji pod nazivom „The Elephant in the room“ predstavljene su teme održivog turizma; što destinacije mogu učiniti kako bi pružile bolje iskustvo posjetiteljima;  govorilo se o gorućem problemu nedostatka radne snage i drugim važnim temama ,  s ciljem zajedničkog predstavljanja problema  i izazova turističkih destinaciji, kako bi razmjena iskustava i znanja doprinijela pronalaženju primjerenih rješenja. Ova prestižna konferencija okuplja brojne poznate svjetske stručnjake kao i profesionalce u turizmu koji sudjeluju u radu više radnih grupa i stručnih savjeta, a brojna predavanja i rasprave omogućuju upoznavanje s aktualnim svjetskim trendovima te poticanje kompetentnosti destinacije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.