Input your search keywords and press Enter.

TZG Dubrovnika provodi promotivnu kampanju na američkom tržištu

Promocija Dubrovnika na promidžbenim kanalima najvećih američkih avioprijevoznika

Početkom 2021. godine započela je promotivna kampanja Turističke zajednice grada Dubrovnika na američkom tržištu. Promocija Dubrovnika u SAD-u nastavak je aktivnosti usmjerenih ka promociji Dubrovnika na najvažnijim emitivnim tržištima tijekom globalne pandemije. Ključno je zadržavanje vidljivosti i ciljana promocija Dubrovnika i Hrvatske kao atraktivne i sigurne turističke destinacije.

Tijekom zime i proljeća Dubrovnik se promovira u magazinima najvećih američkih avioprijevoznika American Airlines i United Airlines, koji se zbog trenutne situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 distribuiraju i drugim kanalima kako bi doprli do svojih klijenata. Magazin avioprijevoznika United Airlines „Hemispheres“ se distriburira mjesečno na kućne adrese 350 000 članova njihovog Premiere kluba te se šalje u digitalnom obliku na e-mail adrese 11 milijuna putnika. Magazin avioprijevoznika American Airlines „American Way“ se šalje u digitalnom obliku na 14 milijuna adresa korisnika njihovih usluga, osim što se dijeli i putnicima u svakom zrakoplovu i na svakoj liniji. Na proljeće se za digitalna i tiskana izdanja planira reportaža o Dubrovniku na nekoliko stranica u inflight magazinu, na svim linijama i u svim zrakoplovima American Airlinesa. U okviru kampanje dogovoreno je i snimanje 10-minutnog promotivnog videa o Dubrovniku, koji će se emitirati tijekom tri mjeseca u razdoblju od svibnja do kolovoza, na svim linijama i u svim zrakoplovima, ali i društvenim mrežama American Airlinesa, nakon čega će ostati u video sustavu u zrakoplovima idućih dvanaest mjeseci.

Dubrovnik je konstantno prisutan na američkom tržištu, tako je u listopadu 2020. godine u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Dubrovnika u programu jedne od najuspješnijih američkih turističkih emisija „The Travel Detective“ PBS televizije snimljen video o Dubrovniku, „skrivenom dragulju“ otvorenom za turiste u vrijeme pandemije uzrokovane koronavirusom. Autor priloga je Peter Greenberg, višestruki dobitnik nagrade Emmy i glavni urednik CBS Travela, priznati istraživački novinar te vrhunski poznavatelj turističkih tema.

Podsjećamo da će se u Dubrovniku, od 15. do 18. travnja ove godine, održati ASTA DESTINATION EXPO 2021, konferencija američkih stručnjaka u turizmu, koja se zbog pandemije nije mogla održati u prosincu.  Konferencija, koja će se uz potporu Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice grada Dubrovnika održati u hotelu Valamar Lacroma, a u čijoj organizaciji sudjeluju i Grad Dubrovnik, Amcro Travel, Elite Travel i HIT Dalmatia, jedinstvena je prilika za promociju Dubrovnika i Hrvatske.

Ugošćavanje brojnih američkih stručnjaka u turizmu u Dubrovniku, koji će na B2B sastancima direktno s hrvatskim pružateljima usluga u turizmu dogovarati poslove, bit će optimističan početak ovogodišnje turističke sezone.

Sandra Milovčević
Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike


***
Turistička zajednica Grada Dubrovnika prostorno obuhvaća grad Dubrovnik, te  mjesta Rijeku dubrovačku, Zaton, Orašac, Trsteno i Brsečine, kao i otoke Lokrum, Koločep, Lopud i Šipan. Zadaće turističke zajednice grada Dubrovnika su poticanje, unapređivanje i promicanje izvornih vrijednosti i organiziranje kulturnih, umjetničkih, gospodarskih, športskih i drugih priredbi koje pridonose obogaćivanju turističke ponude grada. Jedna od glavnih zadaća je poticanje i organiziranje akcija u cilju očuvanja turističkog prostora, unapređivanja turističkog okružja i zaštite čovjekova okoliša na području grada, te poticanje i pomaganje razvoja turizma i u mjestima na području općine ili grada., koja nisu turistički razvijena. Također se prikupljaju i obrađuju dnevni,  tjedni i mjesečni podaci o broju gostiju u Dubrovniku   putem sustava E-visitor, jedinstvenog informacijskog sustava koji funkcionalno povezuje sve turističke zajednice u Republici Hrvatskoj, a dostupan je putem Interneta. Među glavnim zadaćama Turističke zajednice grada Dubrovnika jest i promoviranje turističke destinacije na razini općine ili grada samostalno i putem udruženog oglašavanja. U Okviru TZ grada Dubrovnika djeluje i Kongresni ured Dubrovnik,s ulogom promocije destinacije kao kongresnog i incentive odredišta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.