Input your search keywords and press Enter.

TZG: Dodjela zahvalnice dugogodišnjim gostima

Gosti iz Slovačke vjerni Trstenome i Dubrovniku 25 godina

 

Mala svečanost dodjele zahvalnice bračnom paru Aneta Švanygova i Pavol Švanyga, dugogodišnjim gostima Trstenoga, upriličena je u ponedjeljak, 25. srpnja, u obiteljskoj kući njihovih domaćina, obitelji Bošković, u Trstenome. Slijedom tradicije Turističke zajednice grada Dubrovnika da simbolično daruje dugogodišnje goste, koji su ujedno i najbolji promotori turističke ponude, prigodnu zahvalnicu i poklon za uspomenu, dobio je slovački bračni par iz Bratislave, u znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku dugu 25 godina.

Zahvalnicu za vjernost Dubrovniku i prigodne poklone dugogodišnjim gostima uručio je direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković, koji je iznenadio slovački bračni par u dogovoru s njihovim domaćinima, Katarinom i Silvijom Bošković. Miro Drašković je na češkom jeziku razgovarao s bračnim parom iz Bratislave te im zahvalio na vjernosti Gradu i izrazio nadu da će još puno godina posjećivati Dubrovnik i Trsteno. Za bračni par Švanyga, ova mala svečanost, priređena kao iznenađenje, izazvala je izljev emocija.

Aneta je u Trsteno dolazila na ljetovanje s roditeljima još prije rata, a kasnije je svome suprugu Pavolu pričala o ljepotama Trstenoga i uspjela ga lako uvjeriti da to bude njihovo zajedničko mjesto za odmor. Od srpnja 1997. godine do danas, svako ljeto dolaze na dva tjedna kod obitelji Bošković u Trsteno. Najprije su dolazili sami pa s djecom, a sada s unucima. Sve tri generacije provode ljeta u Trstenome. Aneta i Pavol doživljavaju obitelj Bošković kao svoju drugu obitelj, a njihov dom kao svoj. Nakon 25 godina imaju i puno prijatelja među mještanima. Kada se spuste na rivu u Trstenome uvijek s nekim popričaju i to na hrvatskom jeziku, kojeg su dobro savladali.

Za TZ grada Dubrovnika ovakvi dugogodišnji gosti posebno su dragocjeni, jer su odani našem kraju i svoju privrženost s ponosom ističu i u svojim domovinama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)