Input your search keywords and press Enter.

Turistička zajednica općine Ston predstavila je nove video spotove s kojim nastavlja svoju kampanju #We live it .You will love it! Visit Ston, kreirana s ciljem stvaranja jedinstvene promocije bogate ponude Stona i poluotoka Pelješca, podsjećajući ljubitelje putovanja koliko je turistička ponuda Stona i okolice kvalitetna ,raznolika i atraktivna.

S ciljem promocije Stona kao idealne destinacije za turizam u novo nastaloj situaciji , Turistička zajednica općine Ston izrađivati će i dalje video spotove prezentirajući bogatu turističku ponudu općine, čija raznolikost i ljepota netaknute prirode privlače sve veći broj turista koji žele pobjeći od urbanog načina života te uživati u odmoru uz poštivanje fizičke distance.

Za doživjeti šetnju među najdužim zidinama na svijetu, okusiti sol iz najstarije aktivne solane u Europi, kušati najukusnije kamenice na planeti, nazdraviti životu proslavljenim vinima, plivati u čistom tirkiznom moru i odlično se zabaviti ne trebate ići u više različitih destinacija.

Doživite ih sve na poluotoku Pelješcu!

 

 

„Zaštitnik znak” Stona su monumentalne zidine koje su, s dužinom od 5,5 km i visinom između pet i deset metara, uvjerljivo najduže zidine u Europi i druge po dužini u svijetu (odmah nakon slavnog Kineskog zida!). I u vama će već na prvi pogled izazvati divljenje, pa ne oklijevajte ni trenutka – upišite se u povijest te svjetske baštine i uspnite se na stonske zidine koje će vas svakim prijeđenim korakom nagraditi očaravajućim pogledom, između ostalog, i na bazene soli stonske solane.

Solana Ston uživa status najstarije aktivne solane u Europi, moguće i u svijetu, te najveće sačuvane u povijesti Sredozemlja. Tzv. bijelo zlato na tom su području počeli eksploatirati i brati još i stari Rimljani, a na podjednak se, prirodan i tradicionalan način – uz pomoć mora, sunca i vjetra, morska sol i cvijet soli tamo proizvode i danas. Nevjerojatno, zar ne? Prođite tim poljem bijelog stonskog zlata, kušajte dragocjena zrnca ekološke soli i cvijeta soli, čiji se okus i način proizvodnje stoljećima nije promijenio.

Gastronomska delicija koja je proslavila Ston te ga upisala na gourmet kartu svijeta je kamenica. Nije tajna da za tom morskom školjkom iz Malostonskog zaljeva uzdišu gurmani diljem svijeta, tvrdeći da je upravo stonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu. Stonska kamenica nepresušna je inspiracija za chefove koji je u tamošnjim restoranima i konobama pripremaju na niz kreativnih načina. Ipak, svi su suglasni da je najukusnija kada je svježe izvađena iz mora, dakle sirova, te pokapana s tek nekoliko kapi limunovog soka. Kako biste još bolje upoznali tu stonsku deliciju, ukrcajte se na brod i krenite s domaćinima na organizirani izlet iz Malog Stona, Hodilja ili Brijeste do uzgajališta kamenica. Putem ćete otkriti brojne zanimljivosti o tom morskom blagu. Jeste li znali da su kamenice od davnina poznate i kao afrodizijak?

Kao što je kamenica proslavila Ston na gourmet karti svijeta, tako su kvalitetna pelješka vina pozicionirala cijeli poluotok Pelješac u sam vrh enološke scene svijeta.
Glavna zvijezda tog najvećeg vinogorja hrvatskog juga je plavac mali, sorta kojom je zasađeno gotovo 90 posto peljeških vinograda. Iako su vinski podrumi razasuti duž cijelog ruralnog dijela Pelješca, jednu od najljepših peljeških enoloških priča doživjet ćete na širem području Stona. U naselju Putniković, u okruženju vinograda koji se izdižu iznad najljepših jadranskih plaža, razgledajte prvi hrvatski Muzej vinogradarstva i vinarstva te Dom vinarske tradicije. Kušajte vrhunske vinske kapi, otkrijte tajnu uspjeha peljeških vina, nabavite ono koje vas najviše oduševi i saznajte kako je vino na Pelješcu postalo stil života.

Najduže zidine i najstarija solana u Europi, najbolje kamenice na svijetu, carstvo plavca malog, tradicijskog načina života i neopisivog mira. Sve je to Ston, destinacija velikih vrijednosti. Jeli moguće tražiti više od toga?!

 

 

Turistička zajednica općine Ston

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.