Input your search keywords and press Enter.

Dubrovački Good Food Festival, manifestacija koja je osmišljena i realizirana po prvi put prošle godine,a uskoro će doživjeti svoje drugo izdanje.

Cjelovit u kreativnom i provedbenom smislu, ovaj je gastronomski događaj prošle godine zabilježio odličan uspjeh, te je TZ Dubrovnik, sa željom da se festival što bolje afirmira i ove godine, te da postane motiv posjete turista Dubrovniku, ovih dana priredila dva predstavljanja – u Zagrebu 23. rujna i u Ljubljani 24. Rujna.

U srijedu 23. rujna u Muzeju Mimara, u suradnji sa Zagreb tourfilm festivalom, TZ grada Dubrovnika organizirala je prezentaciju jesenskog događanja Good Food Festival. Naši gosti ,među kojima su bili sudionici Zagreb tourfilm festivala , predstavnici medija i turističkih agencija bili su oduševljeni predstavljenim programom koji će se održati od 22. do 25. listopada. Na prezentaciji je bio ponuđen domći pršut, rezan ispred gostiju, kao i domaći konavoski sir udruge Agroturizam Konavle, slastice Udruge Deša, tvrtke Aroma Ragusea , te mlade chefice slastičarke , Dubrovkinje Lucije Tomašić, uz odličnu kapljicu šipanskih vina OPG Daničić iz Suđurđa. Goste je pozdravila direktorica Romana Vlašić, a svojim ih je nastupom zabavila Danijela Pintarić, sopranistica i solistica zagrebačkog kazališta Komedija. Prezentaciji se pridružio i Dino Galvagno, koji će biti jedna od gostujućih zvijezda na ovogodišnjim izdanju Good Food Festivala.

Sljedećeg dana 24. rujna, prezentacija je održana i u Ljubljani, u Maxi Klubu, na središnjem ljubljanskom trgu, u suradnji s gastronomskom revijom „Dobar tek“ i Predstavništvom Ljubljana , Hrvatske turističke zajednice. Ponuda domaćih specijaliteta i u Ljubljani, te raznovrstan i zanimljiv program Good Food Festivala 2015. zaista su izazvali veliki interes Slovenaca, te vjerujemo da će ih biti sve više i u ovoj prigodi u Dubrovniku.

Važno je istaknuti kako se od prošle godine i završetka manifestacije,Good Food Festival sustavno promovira na inozemnim tržištima. Spomenimo prezentaciju održanu u Muenchenu početkom srpnja, kao rezultat koje imamo i organiziranu grupu bavarskih gostiju koji će biti u Dubrovniku upravo u vrijeme Good Food Festivala.

Jelka Tepšić, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)