Input your search keywords and press Enter.

Na poziv gradske uprave grada Almeria, koji je smješten u španjolskoj regiji Andaluzija, Jelka Tepšić , voditeljica Odjela komunikacija u TZ grada Dubrovnika sudjelovala je na okruglom stolu o filmskom turizmu „Mesa del Cine“ , četvrtom po redu, koji je za temu imao povezanost filmskih snimanja i turizma. Kao jedina inozemna govornica, Tepšić je predstavila aktivnosti Grada i TZ Dubrovnika na formiranju filmske turističke ponude i učincima snimanja Igre prijestolja u Dubrovniku.

Almeria je, naime, kao i nekoliko ostalih španjolskih gradova, bila domaćin snimanja šeste sezone Game of Thrones, a glavna lokacija bila je tvrđava iz arapskih vremena Alcazaba, koja je osim mega-poznatog serijala HBO-a ugostila i brojne druge poznate fimske naslove. Almeria ima niz prozvoda povezanih uz filmskih turizam- mapu s lokacijama snimanja svih 14 velikih produkcija ( Patton, Conan Barbarin, špageti – vesterni Sergia Leonea, Lawrence od Arabije, te Indiana Jones i posljednji križari), toteme na lokacijama na kojima su podaci o filmovima i scene iz tih djela, te Kuću filma- mali muzej posvećen povijesti filmskih snimanja, u kojoj je nekoliko godina živio i slavni John Lennon, čiji je spomenik u samom središtu grada. Gradska uprava Almerie dalje će razvijati projekt filmskog turizma, naglašavajući snimanje Igre prijestolja, koja će se snimati i ove godine. Napomenimo da je dio tvrđave Alcazaba u šestoj sezoni „igrao“ grad Dorne.

Putem svoje prezentacije Jelka Tepšić je predstavila aktivnosti Turističke zajednice grada Dubrovnika tematske ture obilaska lokacija snimanja, promotivne materijale TZ Dubrovnik , kao i promotivne aktivnosti Dubrovnika povezane sa snimanjem Igre prijestolja na stranim tržištima. Tepšić je nove proizvode filmskog tuizrma poput festivala „Tišina, molim! Grad i Film se vole“, Escape Room s temom Igre prijestolja, te recentna filmska snimanja – bollywoodski „FAN“ kao i nedavnu produkcije „Star Wars“. Sudionici su bili vrlo zainteresirani za iskustva Dubrovnika s obzirom na snimanje globalno popularnog serijala i drugih velikih produkcija u našem gradu. .

Tepšić se susrela i s gradonačelnikom grada Almeria Ramon Fernanedez Pachecom te pročelnicom za turizam Dolores de Haro, koja je i bile moderator okruglog stola i koji su izrazili želju za posjetom Dubrovniku.

TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)