Input your search keywords and press Enter.

Održan Okrugli stol “Evolutivni pristup uspostavi HUB-a: od poticajne ideje, iskustvenih spoznaja do poduzetničkih koncepata”

U okviru projekta „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“ (RCK)” nositelja Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, čiji se razvojni program zasniva na pretpostavkama kvalitetnog i fleksibilnog cjeloživotnog obrazovanja, inovativnim modelima učenja, osposobljavanju nastavnika, predavača i mentora te poticanju partnerstva među poslodavcima, javnim sektorom, socijalnim partnerima, a sve s ciljem odgovora na potrebe tržišta za educiranim i specijaliziranim osobljem u sektoru turizma i ugostiteljstva, danas 25. travnja 2022. godine na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku održan je Okrugli stol “Evolutivni pristup uspostavi HUB-a: od poticajne ideje, iskustvenih spoznaja do poduzetničkih koncepata”.
U sklopu Okruglog stola održala se radionica za studente stručnog studija Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije Sveučilišta u Dubrovniku, kojom se ukazalo na rezultate provedenog istraživanja – profiliranja sklonosti i njihove namjere, što je ujedno i poticaj za poduzetničko razmišljanje i uspostavu HUB-a. Rezultati istraživanja ujedno su i smjerokaz partnerima za kreiranje odgovora po pitanju stručnosti, kompetencija radne snage, motivacije i mentoriranja mladih, s naglaskom na njihovu ulogu u transformaciji i nastanku inovativnih proizvoda kroz vizuru tradicionalnih vrijednosti po mjeri autohtonog izričaja koju baštine lokalni ugostitelji i OPG-ovi kao primjeri najboljih praksi.
Na panel diskusiji sudjelovali su Hilarija Lozančić Benić, voditeljica projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik, na temu Znanje i kompetentnost kao pokretač uspostave HUB-a u okviru RCK-a, Nikša Đuraš – restoran Taverna, na temu Tradicija vs. Inovacija – ključ lojalnosti, te Tomislav Šare – restoran Bota Šare, na temu Uloga poticajne poslovne klime na prepoznatljivost i kvalitetu proizvoda. Organizatorice ove panel diskusije i radionice su nastavnice Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, doc.dr.sci Zorica Krželj Čolović i izv.prof.dr.sc.Iris Mihajlović.

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)