Input your search keywords and press Enter.

Turska delegacija u radnom posjetu Dubrovniku

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je u petak u Sponzi delegaciju grada prijatelja Beyoglua predvođenu gradonačelnikom Ahmetom M. Demircanom. Prijemu su nazočili i predstavnici turskih touroperatora. 

 

Gradonačelnici Vlahušić i Demircan razgovarali su o rezultatima dosadašnje suradnje, a kao najbolji primjer zajedničkog djelovanja istaknuto je uspostavljanje cjelogododišnje direktne zračne linije između Dubrovnika i Istanbula, ali i razni kulturni projekti.

Na održanom prijemu razgovaralo se i o nastavku suradnje te je iskazan obostran interes za pokretanjem projekata koji će uključivati razmjenu studenata, djece, ali i kulturnih grupa.

Gradonačelnik Vlahušić istakno je kako je zadovoljan popunjenošću aviona na zračnoj liniji Dubrovnik-Istanbul bez obzira na probleme s vizama koje su potrebne Turskim državljanima za ulazak u Europsku uniju.

“Nakon ukidanja viza avioni će biti izvanredno popunjeni, ali nama Istanbul služi i za povezivanje s Amerikom te drugim dalekim tržištima budući da Turkish Airlines povezuje najveći broj aerodroma na svijetu, a kroz dvije godine završavaju najveći svjetski aerodrom u Istanbulu”, istaknuo je gradonačelnik Andro Vlahušić dodajući kako je turska delegacija oduševljena promjenama koje je Dubrovnik doživio tijekom zadnjih godina.

Ahmet M. Demircan istaknuo je kako je ovo njegov drugi posjet Dubrovniku i da je s ovim posjetom samo učvrdtio svoje pozitivne dojmove.

Osim gradonačelnik Andra Vlahušića prijemu su nazočili i direktorica TZ Grada Dubrovnika Romana Vlašić, pročelnica za kulturu Ana Hilje, pročelnik za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić i pročelnik za poslove gradonačelnika Igor Deranja.

Grad Dubrovnik i općina Beyoglu u Istanbulu povelju o bratimljenju potpisali su 2015. godine.

Nakon prijema u Sponzi  održan je radni sastanak dubrovačkih turističkih djelatnika i delegacije općine Beyoglu u hotelu Hilton Imperial. Sastanku su nazočili predstavnici više dubrovačkih hotelskih kuća i Zračne luke.

Uvodnu prezentaciju o turističkoj ponudi grada Dubrovnika održala je direktorica TZ grada Romana Vlašić. Predstavnici turskih tour-operatora Ani Tour, Pronto Tur, Kappa Tur, Turistica Tur, Vip Tur, Andiamo Tur i Tourismo grup predstavili su svoje kompanije i  najavili postavljanje novih programa za Dubrovnik, a  nekolicina je istaknula kako već surađuje s lokalnim agencijama i hotelijerima.

Među dubrovačkim hotelijerima su bili direktor Rixos Libertasa Ayhan Basci i  njegov zamjenik Savas Inalpolat , direktorica prodaje hotela Pucić Palace Mirjana Kovačević i predstavnik vlasnika Kemal Bulent Kalender, direktorica prodaje Hilton Imperiala Katarina Dumančić, voditeljica ugovaranja kapaciteta ALH hotela Sanja Vuletić, Vlaho Kmetović iz grupacije Valamar Hotels & Resorts, direktorica Ville Dubrovnik Mirna Sražičić i regionalni financijski direktor Dogus grupe Cem Ecevit, a u ime Zračne luke Dubrovnik sastanku je nazočio Miho Miljanić. Nazočnima se obratio i direktor dubrovačke ispostave kompanije Turkish Airlines, Sadretin Tuncer istaknuvši važnost uspostave direktnih letova iz Istanbula koji će se odvijati tijekom cijele godine.

Sastanak je iskorišten za razmjenu kontakata i upoznavanje potencijalnih partnera, a gradonačelnici su najavili gostovanje grada Dubrovnika u turskom Beyoglu polovicom mjeseca studenog uz veliki koncert i daljnje poslovne sastanke poslovnih subjekata iz dvaju gradova.

Zahvaljujući uspostavi izravne aviolinije iz Istanbula, Dubrovnik je  od siječnja do polovice rujna zabilježio povećanje od 21 posto u broju dolazak turskih gostiju u odnosu na isto razdoblje prošle godine , a očekuje se i daljnja pozitivna ostvarenja s obzirom na izravni cjelogodišnji let iz Istanbula.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)