Input your search keywords and press Enter.

Tuđe haljine: Suvremena beogradska umjetnička scena u Art radionici Lazareti

U petak 30. listopada u Art radionici Lazareti bit će otvorena skupna izložba beogradskih suvremenih umjetnika pod naslovom Tuđe haljine*


Čega se sjećamo, a što je ostalo u kontra kadru kojeg nema u našem pamćenju? Može li se nešto od toga prepoznati u novinskim reklamama iz novina objavljivanih u Srbiji i Hrvatskoj devedesetih? Kakve se političke i ekonomske promjene 80-tih i s početka 90-tih kriju u kadrovima najgledanije jugoslavenske TV serije „Bolji život“? Kako smo doživljavali nekada, a kako danas, patriotske pjesme koje je pjevao omiljeni dječji zbor „Kolibri“?
Ova pitanja se provlače kroz neke od radova umjetnika, mahom iz Beograda, koji se predstavljaju dubrovačkoj publici izložbom „Tuđe haljine“ u Galeriji Otok Art radionice Lazareti 30. listopada 2015. u 20 sati.
U pitanju je uzvratni posjet Dubrovniku, nakon izložbe „Grad je mrtav. Živio Grad“ kojom se 27 umjetnika dubrovačke umjetničke scene predstavilo Beogradu u galeriji „Podroom“ u Beogradu tijekom rujna i listopada 2014. godine.
Izložbu otvara muzičko – performerski duo Ah, Ahilej nastupom pod nazivom „25 minuta opšteg mesta“, a u pratećem programu u utorak 3. studenog i petak 6. studenog u 19 sati u ARL će biti prikazani nagrađivani dokumentarni filmovi Pismo ocu i Miraž Srđana Keče.
Izložba je otvorena do 15. studenog i može se pogledati svakim radnim danom od 11 do 20 sati.
Na izložbi sudjeluju: Grupa Škart, Goranka Matić, Doplgenger, Vladimir Miladinović, Ana Adamović, Srđan Keča, Andrea Palašti, Jelena Mijić, Boris Burić, Igor Hofbauer i Bora Ćosić.
Izložbu organiziraju Kulturni centar Beograda, udruženje Kontra i Art radionica Lazareti uz podršku Ministarstva kulture Srbije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Beograda, Grada Dubrovnika i Zaklade Kultura nova.

* Naziv izložbe je naslov pesme grupe Škart nastale 2008. u kratkom, ličnom dijalogu sa Arsenom Dedićem, koji će u formi video rada biti prvi put prikazan javno u okviru izložbe.

tuđe haljine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *