Input your search keywords and press Enter.

Tribina: jezik i kazalište

Tribinama o jeziku Dubrovačke knjižnice obilježavaju ovogodišnji Mjesec hrvatskoga jezika. Tema treća po redu tribina je jezik i kazalište, a održat će se u četvrtak, 8. ožujka, u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Gost voditeljice doc. dr. sc. Katje Bakije bit će akademski glumac Branimir Vidić Flika. Razgovarat će se o govoru kao izražajnom sredstvu na pozornici i kazalištu kao školi govornog jezika. Kao posebni gosti i uvod u tribinu nastupit će članovi Dramske skupine mentorice Gordane Rokolj, učenici 3.a i 7.arazreda OŠ Lapad, s igrokazom „Vilinska spilja“.

Prva u nizu od četiri tribine bila je posvećena pitanjima standardizacije hrvatskog jezika, na drugoj se razgovaralo o jeziku u medijima dok će treća tematizirati jezik i kazalište.Mjesec hrvatskoga jezika već je tradicionalna manifestacija koja se na poticaj Instituta zahrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava od 2014. Započinje na Međunarodni dan materinskoga jezika 21. veljače, i traje do 17. ožujka, dana objave „Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika“ iz 1967.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.