Input your search keywords and press Enter.

U subotu 25.travnja 2015.godine s početkom u 18.sati održat će se pripovjedanje bajki za djecu od 5 do 12.godina “Tri zlatne jabuke”. Pripovjedač je Jasna Held.
Program će se održati u Teatru “Lero” u Lazaretu, cijena karte je 10,00kuna i može se kupiti tridest minuta prije početka.

***
Pripovijeda: Jasna Held / Izbor i dramatizacija: Jasna Held / Svjetlo: Antonio Ljubojević / Scena, tehnička potpora: Mato Brnjić i Ksenija Medović / Grafičko oblikovanje: Nora Mojaš

Izbor bajki i priča
TRI ZLATNE JABUKE: Sitna, mala, narodna bajka iz Velike Britanije, Tri zlatne jabuke, narodna bajka iz Bugarske

Jasna Held, rođena je u Dubrovniku. Od 1994. godine nastupa kao pripovjedačica bajki, priča i lutkarica. Sudjeluje na susretu Europskih pripovjedača bajki EPOS u Njemačkoj (2004.), zatim je imala seriju nastupa u Njemačkoj i Austriji (2005.), na festivalima pripovijedanja bajki i priča u Njemačkoj i Velikoj Britaniji : Im Fluss Der Worte, Beyond The Border, Zwischen-Zeiten (2005.), Švicarskoj (2006.), turneji po Velikoj Britaniji i na Festivalima At The Edge (2006., 2011.), Zwischen-Zeiten u Njemačkj (2006.). Nastupila je u Berlinu zatim u Innsbrucku i Salzburgu (2007.) i Beču (2008.). Na svim nastupima u Europskim zemljama pripovijedala je tradicionalne priče i bajke odraslima na engleskom jeziku. Poznati pripovjedački teatar CRICKCRACK CLUB 2005. preporučio ju je među deset ponajboljih europskih pripovjedača izvan Velike Britanije. Od 2005. do 2008. nastupala je s lutkarskim autorskim predstavama uprizorujuću narodne bajke i priča. Pripovjedajući bajke i s lutkarskim izvedbama predstavila se 2008. na BOK Festivalu u Bjelovaru, Legendfestu u Istri i na Ogulinskom festivalu bajki gdje redovito nastupa od 2009. godine. Od 2007. članica je HCDO-a (Hrvatskog centra za dramski odgoj). U Zagrebu je održala radionice/seminare odgajateljima, nastavnicima i članovima HCDO-a. Od 2008. sudjeluje u projektima Agencije za odgoj i obrazovanje s programom Pripovijedanje bajki i priča a 2013. održala je ciklus pripovijedanja u pilot projektu Ministarstva kulture RH Ruksak pun kulture. Članica je Studentskog teatra Lero od 1976. godine i do sada sudjelovala je u dvadesetak Lerovih predstava, više projekata i raznih drugih programa.

Tri zlatne jabuke, nakon uvodnog programa Bus ruzmarina, nastavak je posebnog Lerovog izvedbenog ciklusa namjenjenog djeci i mladima, projekta kojim želi u Dubrovniku uvesti, do sada, rijetku praksu umijeća i vještina pričanja bajki za djecu ali i njihove roditelje. Radi se o posebnom programu koji traje kontinuirano u tjednom ritmu u komornom prostoru Lerove scene u Lazaretima za sada a, s jeseni, proširit će se i na druge prostore Grada te u manjim mjestima Dubrovačko-neretvanske županije. Izvedbe su u terminu matineje ili rano poslijepodne tijekom vikenda a cilj Jasne Held i Lera je ponuditi zanimljiv prigodni i uzrastu prikladni izbor priča, bajki i legendi.

Studentski teatar “Lero”