Input your search keywords and press Enter.

,,Trganje” u Konavlima

U srijedu 09. rujna 2015. u franjevačkom samostanu u Pridvorju održat će se tradicionalna manifestacija „Trganje“ kojom će se obilježiti ovogodišnja berba grožđa u Konavlima. Manifestacija se održava već tri godine zaredom s ciljem promoviranja Konavala kao vinogradarskog i vinarskog kraja, te očuvanja naše tradicije i običaja. Svake godine manifestacija je popraćena na nacionalnoj razini.

Ove godine radit će se konavosko misno vino. Stoga se pozivaju svi koji žele dati svoj doprinos da pomognu u trganju samostanskog vinograda, a konavoske vinogradare da simbolično doprinesu jednom gajbom najboljeg bijelog grožđa. Također se mole svi koji su u mogućnosti da dođu u konavoskoj nošnji s klobucima i kosurcima.

Okupljanje je u 08:30 sati ispred samostana, nakon čega slijedi trganje grožđa do 10 sati. Od 10 do 11 sati prikupit će se utrgano i doneseno grožđe koje će se tradicionalnim načinom preraditi. Događaj završava u podne zakuskom za sve sudionike.

Agroturizam Konavle i gvardijan franjevačkog samostana unaprijed zahvaljuju svima koji se odazovu ovoj akciji, kao i svima koji do sada sudjeluju u promoviranju Konavala i međusobnog zajedništva.

IMG_7933 (Large) IMG_7937 (Large) IMG_7950 (Large) IMG_7986 (Large) trganje grožđa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)